En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Ramon Espadaler assumeix la dimensió històrica de les eleccions "des del diàleg i la defensa de Catalunya"

Ramon Espadaler ha defensat avui la candidatura d'Unió Democràtica per a les eleccions del 27 de setembre, que ell mateix encapçala, i ho ha fet…

7 setembre 2015

Redacció

Comparteix

Ramon Espadaler ha defensat avui la candidatura d'Unió Democràtica per a les eleccions del 27 de setembre, que ell mateix encapçala, i ho ha fet assegurant que el programa de la seva formació "té el diàleg i la defensa de Catalunya, més enllà de l'estatus actual, entre els seus fonaments". En la primera edició de la temporada per al programa El mirador de l'actualitat, l'exconseller ha dit que comparteix amb la Nota dels bisbes de Catalunya davant les eleccions la dimensió històrica d'aquesta cita amb les urnes.

En una tertúlia compartida amb el periodista Salvador Aragonès i el col·laborador de Cristianisme i Justícia Lluís Sols, el dirigent democristià ha assegurat que "la bipolarització fa que de vegades donem per fet que l'única majoria possible és la de Junts pel Sí amb la CUP o, com a alternativa, la resta". Espadaler ha defensat altres opcions, sense descartar "la d'Unió amb la llista transversal independentista o amb altres partits", sense excloure els qui estan clarament contra la independència.

D'altra banda, i dins la reivindicació d'unes propostes als ciutadans més enllà del 'sí' o el 'no' a la independència, Espadaler ha proposat "mesures en defensa de la família, com és el cas de la gratuïtat de l'ensenyament de 0 a 3 anys, i moltes altres". En aquesta línia, ha defensat "la importància d'atendre grans prioritats, com són el fet que més de 250.000 famílies catalanes tinguin tots els membres a l'atur o que calgui atendre persones que vénen refugiades de les guerres".
Sobre l'escissió interna, el candidat d'Unió ha admès que "hi ha dirigents que troben legítimament el seu referent polític en altres partits", alhora que ha criticat que "ara defensin una declaració d'independència amb només el 51 per cent de vots al Parlament, que és el percentatge amb el qual el partit democristià va decidir el seu rumb polític el 14 de juny". Finalment, Espadaler ha expressat el seu desig que aquestes eleccions "marquin l'inici d'un diàleg dins i fora de Catalunya, sobretot també amb el govern espanyol, aquest i el que vingui a partir de les eleccions del desembre".
Es pot escoltar aquí tot el programa.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció