En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Ramon Espadaler assumeix la dimensió històrica de les eleccions "des del diàleg i la defensa de Catalunya"

Ramon Espadaler ha defensat avui la candidatura d'Unió Democràtica per a les eleccions del 27 de setembre, que ell mateix encapçala, i ho ha fet…

7 setembre 2015

Redacció

Comparteix

Ramon Espadaler ha defensat avui la candidatura d'Unió Democràtica per a les eleccions del 27 de setembre, que ell mateix encapçala, i ho ha fet assegurant que el programa de la seva formació "té el diàleg i la defensa de Catalunya, més enllà de l'estatus actual, entre els seus fonaments". En la primera edició de la temporada per al programa El mirador de l'actualitat, l'exconseller ha dit que comparteix amb la Nota dels bisbes de Catalunya davant les eleccions la dimensió històrica d'aquesta cita amb les urnes.

En una tertúlia compartida amb el periodista Salvador Aragonès i el col·laborador de Cristianisme i Justícia Lluís Sols, el dirigent democristià ha assegurat que "la bipolarització fa que de vegades donem per fet que l'única majoria possible és la de Junts pel Sí amb la CUP o, com a alternativa, la resta". Espadaler ha defensat altres opcions, sense descartar "la d'Unió amb la llista transversal independentista o amb altres partits", sense excloure els qui estan clarament contra la independència.

D'altra banda, i dins la reivindicació d'unes propostes als ciutadans més enllà del 'sí' o el 'no' a la independència, Espadaler ha proposat "mesures en defensa de la família, com és el cas de la gratuïtat de l'ensenyament de 0 a 3 anys, i moltes altres". En aquesta línia, ha defensat "la importància d'atendre grans prioritats, com són el fet que més de 250.000 famílies catalanes tinguin tots els membres a l'atur o que calgui atendre persones que vénen refugiades de les guerres".
Sobre l'escissió interna, el candidat d'Unió ha admès que "hi ha dirigents que troben legítimament el seu referent polític en altres partits", alhora que ha criticat que "ara defensin una declaració d'independència amb només el 51 per cent de vots al Parlament, que és el percentatge amb el qual el partit democristià va decidir el seu rumb polític el 14 de juny". Finalment, Espadaler ha expressat el seu desig que aquestes eleccions "marquin l'inici d'un diàleg dins i fora de Catalunya, sobretot també amb el govern espanyol, aquest i el que vingui a partir de les eleccions del desembre".
Es pot escoltar aquí tot el programa.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció