En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Ramon Espadaler veu els indults com "un espai de centralitat"

El diputat del PSC-Units al Parlament de Catalunya i exconseller Ramon Espadaler va qualificar aquest dilluns de “molt positiu” l’acte celebrat unes hores abans al…

22 juny 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El diputat del PSC-Units al Parlament de Catalunya i exconseller Ramon Espadaler va qualificar aquest dilluns de “molt positiu” l’acte celebrat unes hores abans al Liceu de Barcelona en què Pedro Sánchez va anunciar els indults. El també líder d’Units per Avançar va assegurar, en una entrevista al programa El Mirador de l’Actualitat de Ràdio Estel, que li va agradar la intervenció de Pedro Sánchez. Va dir concretament que en fa "una valoració positiva, després d'haver escoltat atentament el discurs, perquè apostar per la reconciliació és una solució immediata, que no vol dir passar la mà per la cara a la justícia, sinó un pas en la direcció correcta". En aquesta línia, va recordar que "aquest pas correspon al qui és més fort, el govern espanyol, que té la competència de concedir l'indult, cosa que representa retornar a la política allò que no n'hauria d'haver sortit mai".
En un altre moment, Ramon Espadaler també va dir que ja està acostumat a sentir crits i protestes, que va qualificar d’ajustades als límits admissibles en el cas d’aquest dilluns. L'exconseller va assegurar que té "respecte per aquelles persones que ho veuen diferent", però va aclarir que "aquí hi ha un ampli espai de centralitat que ha de créixer, perquè fins ara hi havia la sensació que les posicions més extremes, les més radicals que diuen que ni perdó ni indult i les altres que demanen amnistia i altres coses, però ara hi ha una opció que ha de ser punt de trobada entre posicions diferents i distants". El diputat i exconseller va qualificar de normal que un govern d’Espanya prengui una decisió com la dels indults "amb una majoria de l’opinió pública en contra", precisament perquè entent que l'indult és la centralitat.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 21 de juny.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció