En directe

Trotamundos

RÀDIO ESTEL

Ramón Nicolau: "Hi ha persones que no s'assebenten que tenen dret a prestació"

La plataforma Pobresa Zero Catalunya, que agrupa més de 3.200 entitats socials, de pau, drets humans i cooperació, està duent a terme aquest any la…

29 febrer 2016

Redacció

Comparteix
La plataforma Pobresa Zero Catalunya, que agrupa més de 3.200 entitats socials, de pau, drets humans i cooperació, està duent a terme aquest any la campanya 12 fronts en la lluita contra les desigualtats. Al gener vàrem parlar d’habitatge amb l'Observatori DESC, i al febrer, de fiscalitat amb la Plataforma per una fiscalitat justa. 
Ara tractem el front de març, les prestacions. I ho hem fet amb en Ramón Nicolau, secretari general i vocal de pobresa de la Federació Catalana de Voluntariat Social i director adjunt de la Fundació APIP-ACAM.
"Les prestacions són la compensació per les persones que no tenen mitjans de vida pel seu treball. La primera que se'ns ve al cap és la d'atur. Estan per les persones que fa molt de temps que no treballen: la renda mínima d'inserció, i després hi ha beques menjador, beques per llibres...", ha precisat Nicolau.
El secretari general de la Federació Catalana de Voluntariat Social ha explicat: "Hi ha una proliferació de serveis que paguen administracions centrals, altres autonòmiques, altres de l'ajuntament.... hi ha persones que no s'assebenten que tenen dret a aquesta prestació, algunes són temporals, a vegades són incompatibles...", lamentava Ramón Nicolau, que criticava: "No es coordinen suficient per ser eficients"
Davant la desinformació, el director adjunt de l'Associació per la Promoció i la Inserció Professional recomena anar a parlar amb un treballador social" "Li espera una feina de gestions, de paperassa llarga, però en aquests moments és el que hi ha"
A Catalunya hi ha 519.800 desocupats que ja no cobren subsidi ni prestació, 257.700 persones que viuen en llars que no tenen cap ingrés i 233.100 llars amb tots els seus membres a l'atur). "El fet que 1 milió i mig rebin prestacions podria ser una bona notícia, el greu és que hi hagi mig milió de persones que no arribi".
Escolta l'entrevista a Ramón Nicolau (minut 30)

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció