En directe

Sense distància

FÓRMULA ESTEL

Ramon Nogués: "Des de la neurobiologia reconeixen que el conreu espiritual pot ser important per la vida de les persones"

“La neurobiologia i l'espiritualitat són dos instruments excel·lents per conèixer i fer funcionar adequadament el món mental humà per a apreciar el goig de viure.”…

27 octubre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
La neurobiologia i l'espiritualitat són dos instruments excel·lents per conèixer i fer funcionar adequadament el món mental humà per a apreciar el goig de viure.” Aquesta és una frase del llibre La Salut Espiritual, del Dr. Ramon M. Nogués
Pot la neurobiologia ajudar-nos a viure la nostra dimensió espiritual? Ramon Nogués, catedràtic emèrit de la Unitat d’Antropologia Biològica a la UAB, ens ha ajudat a respondre aquesta pregunta a la primera hora de la Fórmula Estel: “La salut és un estat global integral de benestar, i intervé allò corporal, mental, espiritual, etcètera. La salut espiritual és un aspecte, una dimensió, d’aquesta salut mental, i a la salut mental, l’espiritualitat hi pot descobrir la descoberta de sistemes simbòlics que puguin donar sentit a la vida”.
Ramon Nogués ha anatlizat qüestions relatives a la neurobiologia de la religiositat, i lluny del què es pot pensar, defensa que la psicologia i l’espiritualitat poden ser molt bones amigues: “Les espiritualitats clàssiques sovint parlen d’il·luminació: vol dir que hi ha una descoberta específica en aquest món dels sentits, de la presència de la persona en el món... No és que la psicologia no ho pugui ja iniciar, però penso que les dimensions espirituals permeten enfocar-ho d’una manera més específica, i en contacte amb grans tradicions culturals de la humanitat”.
El doctor en biologia Ramon Nogués ha assenyalat la sintonia creixent del món científic amb el món espiritual: “Avui hi ha molts autors que des de la neurobiologia, i des de postures que no són ni religioses ni creients, en principi, reconeixen que el conreu espiritual pot ser important i molt significatiu per la vida de les persones”.
Escolta l’entrevista (minut 47)

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció