En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

"Si una persona vol plegar, plega, no fa un anunci"

El politòleg Jesús Palomar es pronuncia sobre la carta de Pedro Sánchez en què es planteja dimitir i explica que aquest moviment no sorprèn, sinó que "entra dins del perfil del president"

25 abril 2024

Redacció

Comparteix

Jesús Palomar, politòleg de la Universitat de Barcelona (UB) ha valorat que la carta de Pedro Sánchez d'aquest dimecres en què es planteja dimitir "forma part d'una estratègia". "Si una persona vol plegar, plega, no fa un anunci", ha apuntat l'expert en una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, arribant a la sessió de control del Congrés dels Diputats el 24 d'abril de 2024 | ACN
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, arribant a la sessió de control del Congrés dels Diputats el 24 d'abril de 2024 | ACN

En aquest sentit, Palomar ha manifestat que si volgués dimitir, hagués fet una roda de premsa i hauria convocat eleccions. "El que fa és un avís, no es tracta d'una fanfarronada, sinó que està posant els punts sobre les is". En cas contrari, Palomar ha explicat que podria haver plantejat una qüestió de confiança, que fossin els mateixos diputats que diguessin si continua o marxa. El politòleg de la UB ha comentat que el lideratge i trajectòria de Sánchez no és habitual en política i ell ha canviat les dinàmiques, "aconseguint que la persecució contra la seva dona sigui rellevant, tot i que potser un jutge l'acabi absolent".

"Si Sánchez volgués dimitir, hagués fet una roda de premsa i hauria convocat eleccions"

En tot cas, si de veritat dimiteix, Palomar creu que Sánchez haurà estat coherent en la decisió. "Hi ha situacions que traspassen uns límits. Per coherència dirà que no pot continuar exercint. Però no perquè estigui imputada la seva dona, sinó perquè creu que ja n'hi ha prou d'atacs indiscriminats".

"El que fa és un avís, està posant els punts sobre les is"

L'anunci afectarà la campanya electoral catalana?

Palomar veu inevitable pensar que l'anunci de Sánchez també forma part d'una estratègia política. Ara bé, el politòleg és prudent. "No m'agradaria pensar que aquesta maniobra es produeix per capgirar el punt de vista de la seva figura o partit, just quan comença la campanya". Ara bé, creu que aquest moviment sí que afectarà la cursa electoral. "En algun moment sortirà aquest tema, l'oposició ho farà servir", explica.

ESCOLTA L'ENTREVISTA

La valoració del politòleg Jesús Palomar a la carta de Pedro Sánchez en què es planteja dimitir

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció