En directe

La Caravana

ACTUALITAT

Recordem la música de Dinah Washington en el 53è aniversari de la seva mort

Dinah Washington, nascuda com Ruth Lee Jones (Tuscaloosa, Alabama, 29 d'agost de 1924 - Detroit, Michigan, 14 de desembre de 1963), va ser una cantant…

13 desembre 2016

David García

Comparteix

Dinah Washington, nascuda com Ruth Lee Jones (Tuscaloosa, Alabama, 29 d'agost de 1924 - Detroit, Michigan, 14 de desembre de 1963), va ser una cantant nord-americana de rhythm and blues, jazz, blues. Coneguda per apel·latius com La reina del blues, Queen D o Miss D, es tracta d'una de les millors i principals veus femenines de la música negra. Ha influït en diverses cantants destacables de la seva generació, com Nancy Wilson, Esther Phillips i Diane Schuur. Dinah Washington va expressar en les seves lletres i concerts les aspiracions i decepcions de la comunitat negra, sempre amb un cert humor sardònic. L'origen del seu nom és discutit; algunes fonts indiquen que és obra de l'mànager de l'Garrick Stage Bar, un dels clubs on va començar a cantar; altres diuen que va ser Lionel Hampton qui el va elegir.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció