En directe

Camins

ACTUALITAT

Recordem la música de Dinah Washington en el 53è aniversari de la seva mort

Dinah Washington, nascuda com Ruth Lee Jones (Tuscaloosa, Alabama, 29 d'agost de 1924 - Detroit, Michigan, 14 de desembre de 1963), va ser una cantant…

13 desembre 2016

David García

Comparteix

Dinah Washington, nascuda com Ruth Lee Jones (Tuscaloosa, Alabama, 29 d'agost de 1924 - Detroit, Michigan, 14 de desembre de 1963), va ser una cantant nord-americana de rhythm and blues, jazz, blues. Coneguda per apel·latius com La reina del blues, Queen D o Miss D, es tracta d'una de les millors i principals veus femenines de la música negra. Ha influït en diverses cantants destacables de la seva generació, com Nancy Wilson, Esther Phillips i Diane Schuur. Dinah Washington va expressar en les seves lletres i concerts les aspiracions i decepcions de la comunitat negra, sempre amb un cert humor sardònic. L'origen del seu nom és discutit; algunes fonts indiquen que és obra de l'mànager de l'Garrick Stage Bar, un dels clubs on va començar a cantar; altres diuen que va ser Lionel Hampton qui el va elegir.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció