En directe

L'Evangeli del dia

ACTUALITAT

Recordem la música de Freddie Mercury 25 anys després que ens va deixar

Aquest dijous fa 25 anys es va apagar la veu de Freddie Mercury, va ser un 24 de novembre de 1991. Farrokh Bulsara, més conegut…

23 novembre 2016

David García

Comparteix

Aquest dijous fa 25 anys es va apagar la veu de Freddie Mercury, va ser un 24 de novembre de 1991. Farrokh Bulsara, més conegut pel nom artístic de Freddie Mercury, fou un músic britànic, cantant i líder del grup de rock Queen. Va néixer el 5 de setembre de 1946 a la ciutat de Stone Town (Zanzíbar), amb el nom de Farrokh Bulsara, fill de Bomi, funcionari de la Cort Suprema del govern britànic, i Jer Bulsara. Els seus pares eren parsis (una comunitat persa, normalment resident a l'Índia, que practica l'antiga religió zoroastriana). Tenia una germana, Kashmira Bulsara-Cooke. Al cap de poc temps els seus pares es van traslladar a Bombai. El 1954, va anar a estudiar al col·legi St. Peter a Panchagani, a uns 80 quilòmetres de Bombai. Va ser allà on els seus amics van començar a dir-li Freddie, nom que la família també va adoptar. Sense dubte, és una de les millors veus que ha donat el pop-rock el segle XX, dotada d'un extraordinari registre (tres octaves i mitja), i amb la qual va cantar una gran varietat d'estils musicals.

Tant la carrera com a vocalista principal del grup Queen com en solitari va tenir un gran èxit, i va arribar a fer els concerts amb més públic de l'època.Entre les seves nombroses interpretacions, cal destacar el disc amb la diva Montserrat Caballé, per a la qual va escriure una cançó dedicada a Barcelona, que posteriorment seria seleccionada per ser cantada als Jocs Olímpics de 1992, encara que no va poder interpretar-la com estava previst, a causa de la seva mort prematura, i va ser substituït pel tenor Josep Carreras. El 24 de novembre de 1991 mor a causa de la sida, un dia després d'anunciar públicament la greu malaltia que patia. Va ser una gran pèrdua en el món musical.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció