En directe

Vespres

SOCIETAT

Referèndum unilateral: Entre "la viabilitat" i el "no va enlloc"

El programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel ha estat aquest dilluns un reflex de la convivència i el debat entre tres posicions davant un…

5 juny 2017

Redacció

Comparteix

El programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel ha estat aquest dilluns un reflex de la convivència i el debat entre tres posicions davant un referèndum unilateral a Catalunya, Joan Capdevila, diputat d’Esquerra al Congrés. ha dit que "és perfectament viable i es farà, perquè els catalans com a comunitat que forma una nació tenen dret a decidir què volen ser en el futur". Sixto Cadenas, gestor de l'Administració de Justícia i membre de Societat Civil Catalana, ha descartat aquesta possibilitat per assegurar que "la sobirania, segons la Constitució, recau sobre l'Estat espanyol" i que "és el Congrés, no pas el govern espanyol, qui pot determinar si legalment es pot fer aquesta consulta". Ha defensat una tercera via Toni Picó, advocat i exdiputat d’Unió, des de la seva sintonia amb la possibilitat que els catalans decideixin el seu futur en un referèndum. "S'ha de fer, però, de manera dialogada i pactada", ha assegurat. També ha reconegut que seria bo "que el president Carles Puigdemont debatés al Congrés la seva proposta", compartida per un nombre molt important de catalans. Aspectes històrics, de legalitat i de conceptes com ara nació o poble també han format part d'un col·loqui molt intens.

Es pot escoltar AQUÍ (un cop emès) el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 5 de juny.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció