En directe

La Caravana

SOCIETAT

Referèndum unilateral: Entre "la viabilitat" i el "no va enlloc"

El programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel ha estat aquest dilluns un reflex de la convivència i el debat entre tres posicions davant un…

5 juny 2017

Redacció

Comparteix

El programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel ha estat aquest dilluns un reflex de la convivència i el debat entre tres posicions davant un referèndum unilateral a Catalunya, Joan Capdevila, diputat d’Esquerra al Congrés. ha dit que "és perfectament viable i es farà, perquè els catalans com a comunitat que forma una nació tenen dret a decidir què volen ser en el futur". Sixto Cadenas, gestor de l'Administració de Justícia i membre de Societat Civil Catalana, ha descartat aquesta possibilitat per assegurar que "la sobirania, segons la Constitució, recau sobre l'Estat espanyol" i que "és el Congrés, no pas el govern espanyol, qui pot determinar si legalment es pot fer aquesta consulta". Ha defensat una tercera via Toni Picó, advocat i exdiputat d’Unió, des de la seva sintonia amb la possibilitat que els catalans decideixin el seu futur en un referèndum. "S'ha de fer, però, de manera dialogada i pactada", ha assegurat. També ha reconegut que seria bo "que el president Carles Puigdemont debatés al Congrés la seva proposta", compartida per un nombre molt important de catalans. Aspectes històrics, de legalitat i de conceptes com ara nació o poble també han format part d'un col·loqui molt intens.

Es pot escoltar AQUÍ (un cop emès) el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 5 de juny.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció