En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Referèndum unilateral: Entre "la viabilitat" i el "no va enlloc"

El programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel ha estat aquest dilluns un reflex de la convivència i el debat entre tres posicions davant un…

5 juny 2017

Redacció

Comparteix

El programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel ha estat aquest dilluns un reflex de la convivència i el debat entre tres posicions davant un referèndum unilateral a Catalunya, Joan Capdevila, diputat d’Esquerra al Congrés. ha dit que "és perfectament viable i es farà, perquè els catalans com a comunitat que forma una nació tenen dret a decidir què volen ser en el futur". Sixto Cadenas, gestor de l'Administració de Justícia i membre de Societat Civil Catalana, ha descartat aquesta possibilitat per assegurar que "la sobirania, segons la Constitució, recau sobre l'Estat espanyol" i que "és el Congrés, no pas el govern espanyol, qui pot determinar si legalment es pot fer aquesta consulta". Ha defensat una tercera via Toni Picó, advocat i exdiputat d’Unió, des de la seva sintonia amb la possibilitat que els catalans decideixin el seu futur en un referèndum. "S'ha de fer, però, de manera dialogada i pactada", ha assegurat. També ha reconegut que seria bo "que el president Carles Puigdemont debatés al Congrés la seva proposta", compartida per un nombre molt important de catalans. Aspectes històrics, de legalitat i de conceptes com ara nació o poble també han format part d'un col·loqui molt intens.

Es pot escoltar AQUÍ (un cop emès) el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 5 de juny.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció