En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Refrescant l’encíclica «Laudato si»

A dos anys de l’encíclicaque marca el pontificat del papa Francesc, fem un repàs d’algunes de les líniesmestres del document, amb enllaços on s'agrupen cites…

13 juny 2017

Redacció

Comparteix

A dos anys de l’encíclicaque marca el pontificat del papa Francesc, fem un repàs d’algunes de les líniesmestres del document, amb enllaços on s'agrupen cites sobre cada temàtica, viael web TotFrancesc.

A Laudato si, el Papa alerta contra lacontaminació i clama per la protecció –l’atenció– del medi ambient a partir de considerar la naturalesa com a creació (la casa comuna). Aquesta referència al Creador il·lumina tant el veritablesignificat de progrés com les solucions que es reclamen: globals i basades en una ecologia integral.

Al capdavall, «nohi ha dues crisis separades, una d’ambiental i una altra de social, sinó unasola i complexa crisi sòcio-ambiental. Les trajectòries per a la soluciórequereixen una aproximació integral per a combatre la pobresa, per a retornarla dignitat als exclosos i simultàniament per a protegir la natura.» (Laudato si n. 139). A més, pel que fa ales idees, el Papa proposa un canvi de paradigma: del domini a la cura.

A partir d'aquest enfoc omnicomprensiu i integrador del'ecologia és com aquest text connecta amb els temes centrals de la predicacióde Francesc: la cura dels pobres i del bé comú, a més d'unacrida urgent a millorar el món.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció