En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Refrescant l’encíclica «Laudato si»

A dos anys de l’encíclicaque marca el pontificat del papa Francesc, fem un repàs d’algunes de les líniesmestres del document, amb enllaços on s'agrupen cites…

13 juny 2017

Redacció

Comparteix

A dos anys de l’encíclicaque marca el pontificat del papa Francesc, fem un repàs d’algunes de les líniesmestres del document, amb enllaços on s'agrupen cites sobre cada temàtica, viael web TotFrancesc.

A Laudato si, el Papa alerta contra lacontaminació i clama per la protecció –l’atenció– del medi ambient a partir de considerar la naturalesa com a creació (la casa comuna). Aquesta referència al Creador il·lumina tant el veritablesignificat de progrés com les solucions que es reclamen: globals i basades en una ecologia integral.

Al capdavall, «nohi ha dues crisis separades, una d’ambiental i una altra de social, sinó unasola i complexa crisi sòcio-ambiental. Les trajectòries per a la soluciórequereixen una aproximació integral per a combatre la pobresa, per a retornarla dignitat als exclosos i simultàniament per a protegir la natura.» (Laudato si n. 139). A més, pel que fa ales idees, el Papa proposa un canvi de paradigma: del domini a la cura.

A partir d'aquest enfoc omnicomprensiu i integrador del'ecologia és com aquest text connecta amb els temes centrals de la predicacióde Francesc: la cura dels pobres i del bé comú, a més d'unacrida urgent a millorar el món.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció