En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

Refrescant l’encíclica «Laudato si»

A dos anys de l’encíclicaque marca el pontificat del papa Francesc, fem un repàs d’algunes de les líniesmestres del document, amb enllaços on s'agrupen cites…

13 juny 2017

Redacció

Comparteix

A dos anys de l’encíclicaque marca el pontificat del papa Francesc, fem un repàs d’algunes de les líniesmestres del document, amb enllaços on s'agrupen cites sobre cada temàtica, viael web TotFrancesc.

A Laudato si, el Papa alerta contra lacontaminació i clama per la protecció –l’atenció– del medi ambient a partir de considerar la naturalesa com a creació (la casa comuna). Aquesta referència al Creador il·lumina tant el veritablesignificat de progrés com les solucions que es reclamen: globals i basades en una ecologia integral.

Al capdavall, «nohi ha dues crisis separades, una d’ambiental i una altra de social, sinó unasola i complexa crisi sòcio-ambiental. Les trajectòries per a la soluciórequereixen una aproximació integral per a combatre la pobresa, per a retornarla dignitat als exclosos i simultàniament per a protegir la natura.» (Laudato si n. 139). A més, pel que fa ales idees, el Papa proposa un canvi de paradigma: del domini a la cura.

A partir d'aquest enfoc omnicomprensiu i integrador del'ecologia és com aquest text connecta amb els temes centrals de la predicacióde Francesc: la cura dels pobres i del bé comú, a més d'unacrida urgent a millorar el món.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024