En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

Renovat per dos anys l'acord provisional Santa Seu-Xina

L'Acord Provisional entre la Santa Seu i la Xina sobre la designació dels bisbes s'ha prorrogat "per dos anys més". Ho ha anunciat aquest dijous…

22 octubre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix

L'Acord Provisional entre la Santa Seu i la Xina sobre la designació dels bisbes s'ha prorrogat "per dos anys més". Ho ha anunciat aquest dijous un comunicat difós per l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, coincidint amb el dia en què havia d'expirar: "Considerant que l'inici de l'aplicació d'aquest acord,  de valor eclesial i pastoral fonamental - ha estat positiu, gràcies a la bona comunicació i col·laboració entre les parts en la matèria acordada, es proposa continuar el diàleg obert i constructiu per a promoure la vida de l'Església catòlica i el bé de el Poble xinès". El comunicat va acompanyat per un llarg article publicat pel diari L'Osservatore Romano, en el qual s'expliquen les raons d'aquesta elecció. "Les dues parts han avaluat diversos aspectes de la seva aplicació i han acordat, mitjançant l'intercanvi oficial de notes verbals, prorrogar la seva validesa per dos anys més, fins al 22 d'octubre de 2022".

L'objectiu principal de l'Acord "és donar suport a la proclamació de l'Evangeli i promoure-la" a la Xina, "tot reconstituint la unitat plena i visible de l'Església". La qüestió del nomenament dels bisbes i la unitat de l'episcopat amb el successor de Pere, segons aquesta renovada entesa, "és de vital importància per a la vida de l'Església, tant a nivell local com universal". Precisament aquest element "va inspirar les negociacions i va servir de referència en la redacció del text de l'Acord", per assegurar "a poc a poc tant la unitat de la fe i de la comunió entre els bisbes com el ple servei a favor de la comunitat catòlica a la Xina". El pacte estableix que, "ja avui per primera vegada en moltes dècades, tots els bisbes de la Xina estan en comunió amb el bisbe de Roma i, gràcies a l'aplicació de l'Acord, no hi haurà més ordenacions il·legítimes".

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció