En directe

Camins

AVUI ÉS FESTA

Rentar els peus a uns pelegrins

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és Dijous Sant Avui, dins de la litúrgia, a moltes parròquies i centres de culte escommemora…

13 abril 2017

Comparteix

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és Dijous Sant

Avui, dins de la litúrgia, a moltes parròquies i centres de culte escommemora un gest molt significatiu de Jesús abans del Sant Sopar: els mossens,seguint l’exemple del Mestre, rentem els peus a un grup de persones querepresenten els apòstols. El P. Eduardo Sanz, carmelita, explica que perentendre aquest gest no hem de pensar en els nostres carrers asfaltats i ambclavegueres. En temps de Jesús en els estrets carrers de terra s’hi tiravenrestes orgàniques i el menjar dels animals. A més, poques persones usavencalçat i els que el portaven es limitaven a unes simples sandàlies. Rentar-seels peus en entrar a casa era, doncs, un ritual obligat i necessari. En lesfamílies riques, ho feien els esclaus. En les famílies pobres, la mare,l’esposa o les filles. Per als jueus era una cosa tan humiliant que un rabípodia demanar qualsevol servei als seus deixebles, excepte aquest de rentar elspeus (Orar, n. 269).

Aquest any, tinc l’honor de rentar els peus a uns pelegrins de Badalonaque acaben de tornar de Santiago de Compostel·la. Ja havien fet aquestpelegrinatge el 2004 i enguany han decidit repetir-lo. L’experiència els vaunir tant que no han deixat de trobar-se en aquest temps. Altres “apòstols” sónels beneficiaris d’un centre d’integració laboral del carrer de Sant Isidre...Aquest gest de rentar els peus emociona molt pel seu significat: ens indica queens hem de posar als peus dels altres, de tenir-ne cura, de servir-los... Cadascúha d’entendre en què es concreta en la seva vida això de rentar els peus.

Que tingueu una bona festa.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció