En directe

La Caravana

AVUI ÉS FESTA

Rentar els peus a uns pelegrins

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és Dijous Sant Avui, dins de la litúrgia, a moltes parròquies i centres de culte escommemora…

13 abril 2017

Comparteix

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és Dijous Sant

Avui, dins de la litúrgia, a moltes parròquies i centres de culte escommemora un gest molt significatiu de Jesús abans del Sant Sopar: els mossens,seguint l’exemple del Mestre, rentem els peus a un grup de persones querepresenten els apòstols. El P. Eduardo Sanz, carmelita, explica que perentendre aquest gest no hem de pensar en els nostres carrers asfaltats i ambclavegueres. En temps de Jesús en els estrets carrers de terra s’hi tiravenrestes orgàniques i el menjar dels animals. A més, poques persones usavencalçat i els que el portaven es limitaven a unes simples sandàlies. Rentar-seels peus en entrar a casa era, doncs, un ritual obligat i necessari. En lesfamílies riques, ho feien els esclaus. En les famílies pobres, la mare,l’esposa o les filles. Per als jueus era una cosa tan humiliant que un rabípodia demanar qualsevol servei als seus deixebles, excepte aquest de rentar elspeus (Orar, n. 269).

Aquest any, tinc l’honor de rentar els peus a uns pelegrins de Badalonaque acaben de tornar de Santiago de Compostel·la. Ja havien fet aquestpelegrinatge el 2004 i enguany han decidit repetir-lo. L’experiència els vaunir tant que no han deixat de trobar-se en aquest temps. Altres “apòstols” sónels beneficiaris d’un centre d’integració laboral del carrer de Sant Isidre...Aquest gest de rentar els peus emociona molt pel seu significat: ens indica queens hem de posar als peus dels altres, de tenir-ne cura, de servir-los... Cadascúha d’entendre en què es concreta en la seva vida això de rentar els peus.

Que tingueu una bona festa.

Més actualitat

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció