En directe

X Trobada mundial de les famílies

ESCOLES

“Reobrir els centres educatius al juny és molt irresponsable”

Mestres i professors comencen amb molta incertesa els preparatius per a la tornada a les aules en la fase 2. El pla del Departament d'Educació…

22 maig 2020

@rafasanahuja / @IgnasiMiranda

Comparteix
Mestres i professors comencen amb molta incertesa els preparatius per a la tornada a les aules en la fase 2. El pla del Departament d'Educació per a la reobertura dels centres escolars deixa alguns interrogants, i equips directius i docents estan preocupats pels alumnes que no tenen accés a l'ensenyament digital, per la insuficiència de les plantilles i per la manca d'espais. Ramon Font, portaveu nacional del sindicat USTEC (Unió de Sindicats de Treballadors de L'Ensenyament de Catalunya), l'ha qualificat de “molt irresponsable”. En una entrevista al programa El Mirador de l’actualitat, ha criticat el paper del conseller d’Educació, i ha dit que Josep Bargalló “s’ha rentat les mans, perquè ha aplicat el que deia la ministra Isabel Celaá i ho ha deixat tot en les mans dels centres, amb directrius que no serveixen per protegir la salut pública ni d’infants, ni de treballadors, ni de les famílies". Ha denunciat, en aquesta línia, que "no hi ha una protecció, i no es pot garantir la disciplina de distancia”.
Pel que fa al pla de reobertura dels centres educatius, Font ha explicat que el sindicat USTEC “intenta evitar aquesta responsabilitat i intentarar aturar” el pla. A més, ha afegit que “seria molt millor pensar en el setembre i preparar possibles escenaris, com ara que hi hagi encara la pandèmia”. També ha manifestat que “les previsions del conseller per al setembre, com ara reduir a la meitat les ràtios per aula duplicant el professorat i els espais, difícilment es poden dur a terme”. El dirigent sindical ha conclòs que “es necessiten uns recursos i una imaginació que no s’està donant”. Font, d'altra banda, ha descartat un possible diàleg amb la Conselleria, i ha explicat que “Bargalló ha fet moltes declaracions que  agradaven a la USTEC, però després no s’han complert”.
El portaveu del principal sindicat a l'ensenyament català ha lamentat que el conseller “no ha repartit ordinadors ni tauletes, i la bretxa digital es molt més dura amb la pandèmia”. Igualment ha demanat que, en cas d’un rebrot a la tardor, cal estar preparats i aconseguir "que cada alumne tingui un ordinador per poder fer formació a distancia de qualitat”. Preguntat per les diferents possibilitats d’avaluació en la situació actual, Font ha dit que “ningú no ha de suspendre pel coronavirus, ja que els nens no es mereixen aquesta càrrega de negativitat amb tot el que han patit”. Finalment el portaveu d'USTEC ha afegit que el sindicat “és partidari d’obrir ara, però només per a exàmens d’unitats formatives i selectivitat, perquè cal estar segurs dels títols que expedim i garantir que els alumnes que els reben estiguin ben formats”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 22 de maig.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció