En directe

La Caravana

VATICÀ

Represa de les audiències generals amb presència de fidels

Les audiències generals que el Bisbe de Romaadreça als fidels cada dimecres, es van haver de fer sense públic ambl’arribada de la pandèmia a Itàlia…

27 agost 2020

Redacció

Comparteix

Les audiències generals que el Bisbe de Romaadreça als fidels cada dimecres, es van haver de fer sense públic ambl’arribada de la pandèmia a Itàlia i al Vaticà, els primers dies de març. Desd’aleshores el Papa les feia des de la Biblioteca del Palau apostòlic i es podienseguir en directe per televisió. Finalment, però, el 2 de setembre el Vaticà tornaràa acollir fidels amb motiu d’una audiència general. L’acte se celebrarà amb elsfidels mantenint la distància de seguretat i portant mascareta. A més,l’audiència no tindrà lloc ni a la plaça de Sant Pere ni a l’aula Pius VI, ontradicionalment acostumaven a tenir lloc, sinó al pati de Sant Damas, a celobert.

Durant aquest mes de setembre es podrà accedira les audiències temporalment sense necessitat d’entrada, però les persones quehi vulguin assistir hauran de tenir el compte la limitació d’aforament. Lesaudiències començaran sempre a les 9.30 i la porta d’accés per als fidelss’obrirà a les 7.30. Aquesta represa d’una certa normalitat en la vida de laSanta Seu ha estat possible gràcies a l’estabilització de la pandèmia arreud’Itàlia. Encara que va ser el primer país europeu a patir l’arribada letal delcoronavirus, les estrictes mesures preses per les autoritats durant aquestsmesos han ajudat a millorar la situació.

Les audiències generals van ser instituïdes fagairebé 100 anys, el 1925, pel papa Pius XI. Tenen per objectiu oferir alpúblic un breu ensenyament teològic o moral i compartir un moment de pregària.També és una oportunitat perquè els fidels puguin veure i sentir el Papa endirecte, del qual sempre reben una benedicció. És un moment esperat privilegiatper a molts catòlics, que els permet ser a prop del Pontífex.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció