En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Representants de l'Amazònia agraeixen al Papa la seva proximitat

Representants dels pobles de l'Amazònia han expressat en les últimes hores el seu agraïment al Papa per les paraules encoratjadores i properes que va pronunciar…

2 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Representants dels pobles de l'Amazònia han expressat en les últimes hores el seu agraïment al Papa per les paraules encoratjadores i properes que va pronunciar diumenge passat, solemnitat de la Pentecosta, al final del Regina Caeli. Diversos missatges s’han publicat des de la Xarxa Eclesial Panamazònica, després que Francesc recordés els nombrosos contagiats i morts amb coronavirus per aquelles terres, "fins i tot entre els pobles indígenes, que són particularment vulnerables". Els agraïments van acompanyats de denúncies davant "la injustícia, la violència i la degradació de l'entorn que segueixen atemptant contra la vida de les persones". L'arquebisbe de la diòcesi peruana de Trujillo i president del Consell Episcopal Llatinoamericà, Miguel Cabrejos, ha recordat que "moltíssims indígenes estan morint pel coronavirus al Perú, a Colòmbia i al Brasil", i ha agraït al pontífex "el seu missatge fonamental en la defensa de la persona". En aquesta línia, ha elogiat "l'impuls que el Sant Pare ha donat a l'Organisme Eclesial Episcopal Panamazònic, que serà de gran benefici en aquest temps".
Per la seva banda, la religiosa Liliana Franco, presidenta de la Confederació Llatinoamericana de Religiosos, ha donat també les gràcies al ponítex pel "ressò que ha donat al clam del patiment de la gent de l’Amazònia, moltes persones que avui veuen amenaçades la seva vida, la seva salut i la seva cultura". Després de recordar que religiosos segueixen al costat de la seva gent, la germana Liliana ha afegit que aquests dies han experimentat "el dolor i impotència, a més de veure com l'autoritarisme d'alguns governants tanca espai a la vida". La religiosa ha conclòs que no vol ni pot "claudicar en l'esperança, perquè és millor entestar-se en la defensa de la vida". No han faltat tampoc paraules d'agraïment al Papa expressades per indígenes de l'Amazònia, entre ells Patricia Gualinga, una líder de la vila Kichwa de Sarayaku.
Missatge a l'Orde de les Verges
El Papa ha fet, d'altra banda, una crida a les consagrades de l’Orde de les Verges perquè “siguin dones de misericòrdia, expertes en humanitat”. En un missatge adreçat a aquestes dones amb motiu del 50è aniversari de la promulgació del Ritu de la Consagració de l’Ordo Virginum i el restabliment canònic d’aquest antic estat de vida, Francesc expressa el seu desig "que aquesta consagració virginal, amb la seva proximitat específica als homes i dones d'avui, ajudi l'Església a estimar els pobres". Els demana també que "siguin dones que creuen en la revolució de la tendresa i de l'afecte".
Recordem que, per celebrar els 50 anys de vida de l'actual Orde de les Verges, estava prevista una trobada internacional convocada per la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica, però va quedar ajornada a causa de la pandèmia. Amb aquest escrit, el Sant Pare se suma a “l’acció de gràcies" pel que qualifica de "doble do del Senyor a la seva Església". En el mateix missatge a les verges consagrades, el Papa els demana que, "com a signe de l'Església esposa de Crist, siguin sempre dones de l'alegria, a partir de l’exemple de Maria de Natzaret, la dona del Magnificat i la mare de l'Evangeli vivent".

Solidaritat d'Athletica Vaticana amb la sanitat
El president del Pontifici Consell per a la Cultura, Gianfranco Ravasi, ha comentat aquest dimarts la iniciativa solidària “We Run Together”, impulsada per Athletica Vaticana per donar suport al personal sanitari dels hospitals de Brescia i Bergamo, aquests mesos en primera línia de la pandèmia del Covid-19. Sis dies abans de la sortida de la cursa, a través de la plataforma digital Charitystars.com, el cardenal Ravasi ha explicat que la campanya, de la manera com s’ha preparat, és la millor alternativa possible a l’esdeveniment esportiu que s’havia programat per als dies 20 i 21 de maig i que va quedar ajornat.

"El Papa es va trobar el 20 de maig amb atletes, quan jo només havia sol·licitat la trobada d'aquell esdeveniment que havia de reunir centenars de persones, amb campions olímpics, que haurien corregut amb atletes paralímpics, esportistes amb discapacitats mentals, refugiats, migrants i empresonats", ha dit el purpurat. Gianfranco Ravasi ha assegurat que “l’esport és com l’art d’aquesta aventura solidària, tot un gest lliure i creatiu que uneix grans campions i atletes per passió”. Recordem que el Papa va rebre el 20 de maig passat, a la Biblioteca del Palau Apostòlic, una petita representació dels atletes que havien de participar en el Meeting de l’endemà.

Crida dels bisbes dels Estats Units contra la violència, l'odi i el racisme
I els bisbes dels Estats Units demanen justícia i no pas violència davant els fets de Minneàpolis. Referint-se a les protestes i les denúncies després de la mort de l’afroamericà George Floyd a mans d’un policia durant un arrest la setmana passada, els pastors de les diòcesis nord-americanes expressen el seu desig que s’elimini l’odi i el racisme dels cors dels ciutadans. Recordem que el president dels Estats Units, Donald Trump, ha amenaçat de treure l’exèrcit per acabar amb el que qualifica d’acte “de terrorisme”. En almenys 14 ciutats, entre elles Washington, s’ha desplegat la Guàrdia Nacional.
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció