En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Repte cristià: "no barrejar-se en política" i "denunciar injustícies"

Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, i Joan Pallarès, historiador i delegat a Catalunya de la Federació Espanyola de Donants de…

27 abril 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, i Joan Pallarès, historiador i delegat a Catalunya de la Federació Espanyola de Donants de Sang, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, el paper actual de l'Església i els creients a Catalunya, en el difícil moment polític i social actual. Coincidint amb la festa de la Mare de Déu de Montserrat, Arasa ha recordat que referents com el Virolai "estan molt arrelats al poble de Catalunya, però no està tan implantada l'espiritualitat, ja que l'important és que aquesta devoció a la Mare de Déu ens porti a una transformació cristiana de debò". En aquesta línia, ha recordat que "molta gent arreu del món estima la seva advocació de Maria, Montserrat o la que sigui, fins i tot sense ser creients, com passava fins i tot amb els anarquistes a la Guerra Civil, que preservaven la seva Mare de Déu encara que cremessin la imatge i l'Església del poble del costat". Pallarès, per la seva banda, ha recordat que "la tradició de celebrar el 27 d'abril la Verge de Montserrat és de finals del segle XIX, mentre que la de Sant Jordi es remunta al XV, en què ja hi havia, per exemple, benediccions de roses".

Sobre allò que pot fer l'Església davant la situació política actual de Catalunya, amb els aspectes també judicials i socials, Daniel Arasa ha comentat que "com menys s'hi barregi en l'aspecte polític, millor; perquè cada aspecte en què la societat està dividida requereix que l'Església, estigui oberta a tothom i estimi tothom, promogui la concòrdia". Pallarès ha destacat també que "l'Església ha tingut històricament una trajectòria reiterada d'equivocar-se de bàndol en els conflictes". En aquest sentit, ha afegit que "l'Església ha de passar de puntetes davant molts temes transversals, i no n'ha de fer un conflicte, però no ha d'estar callada davant la injustícia, com és el cas dels polítics empresonats, que estan patint,  o el de la Manada, per posar dos exemples". Daniel Arasa ha qualificat de "correcta la declaració dels bisbes de Catalunya en què, entre altres coses, mostraven la seva preocupació pels presos independentistes, perquè no havia d'anar més enllà". Finalment, Arasa ha explicat que les entitats que ell coordina "han organitzat un cicle de cinefòrum, amb la participació cada setmana d'un representant polític i el visionat d'una pel·lícula, han demostrat que la concòrdia és molt necessària des de les divergències".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dissabte 28 d'abril.

Més actualitat

POLÍTICA

Els comuns s'aixecaran de la taula de negociació si l'1 de febrer no hi ha règim sancionador de lloguers 

taula de negociació dels pressupostos

La presidenta dels Comuns al Parlament recorda que el règim sancionador “no necessita l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat”

15 gener 2025

Redacció

POLÍTICA

Non Casadevall: “Salvador Illa fa balanç de cent dies de govern en quatre pàgines de DIN A4” 

govern de Salvador Illa

El secretari general de la CUP ha confirmat que el partit manté “de moment” l’esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat

14 gener 2025

Redacció

SALUT MENTAL

SANITAT

“No hauríem de medicalitzar amb pastilles la majoria dels grans problemes de la vida” 

més antidepressius prescriu

El doctor Jordi Mestres, vocal Junta de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), alerta que Espanya és un dels països de la Unió Europea que més antidepressius prescriu

13 gener 2025

Redacció