En directe

La Caravana

SOCIETAT

Repte cristià: "no barrejar-se en política" i "denunciar injustícies"

Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, i Joan Pallarès, historiador i delegat a Catalunya de la Federació Espanyola de Donants de…

27 abril 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, i Joan Pallarès, historiador i delegat a Catalunya de la Federació Espanyola de Donants de Sang, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, el paper actual de l'Església i els creients a Catalunya, en el difícil moment polític i social actual. Coincidint amb la festa de la Mare de Déu de Montserrat, Arasa ha recordat que referents com el Virolai "estan molt arrelats al poble de Catalunya, però no està tan implantada l'espiritualitat, ja que l'important és que aquesta devoció a la Mare de Déu ens porti a una transformació cristiana de debò". En aquesta línia, ha recordat que "molta gent arreu del món estima la seva advocació de Maria, Montserrat o la que sigui, fins i tot sense ser creients, com passava fins i tot amb els anarquistes a la Guerra Civil, que preservaven la seva Mare de Déu encara que cremessin la imatge i l'Església del poble del costat". Pallarès, per la seva banda, ha recordat que "la tradició de celebrar el 27 d'abril la Verge de Montserrat és de finals del segle XIX, mentre que la de Sant Jordi es remunta al XV, en què ja hi havia, per exemple, benediccions de roses".

Sobre allò que pot fer l'Església davant la situació política actual de Catalunya, amb els aspectes també judicials i socials, Daniel Arasa ha comentat que "com menys s'hi barregi en l'aspecte polític, millor; perquè cada aspecte en què la societat està dividida requereix que l'Església, estigui oberta a tothom i estimi tothom, promogui la concòrdia". Pallarès ha destacat també que "l'Església ha tingut històricament una trajectòria reiterada d'equivocar-se de bàndol en els conflictes". En aquest sentit, ha afegit que "l'Església ha de passar de puntetes davant molts temes transversals, i no n'ha de fer un conflicte, però no ha d'estar callada davant la injustícia, com és el cas dels polítics empresonats, que estan patint,  o el de la Manada, per posar dos exemples". Daniel Arasa ha qualificat de "correcta la declaració dels bisbes de Catalunya en què, entre altres coses, mostraven la seva preocupació pels presos independentistes, perquè no havia d'anar més enllà". Finalment, Arasa ha explicat que les entitats que ell coordina "han organitzat un cicle de cinefòrum, amb la participació cada setmana d'un representant polític i el visionat d'una pel·lícula, han demostrat que la concòrdia és molt necessària des de les divergències".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dissabte 28 d'abril.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023