En directe

El Matí a Ràdio Estel

AQUESTA SETMANA

“Respecte i profunda preocupació” davant la vaga de fam dels presos independentistes

Desprésque la germana de Jordi Turull enviés una carta als bisbes de Catalunya perdemanar a l’Església que actuï davant la “injustícia” que pateixen els lídersindependentistes,…

10 desembre 2018

Macià Grau

Comparteix

Desprésque la germana de Jordi Turull enviés una carta als bisbes de Catalunya perdemanar a l’Església que actuï davant la “injustícia” que pateixen els lídersindependentistes, dilluns 10 de desembre la Conferència Episcopal Tarraconense(CET) ha fet pública la resposta conjunta dels prelats catalans a IsabelTurull.

Enel text, els bisbes catalans expressen el seu “respecte i profunda preocupació”davant la vaga de fam que porten a terme quatre dels presos polítics, i a lavegada mostren el seu desconcert davant la seva situació: “costa d’entendre lallarga presó preventiva, sense que s’hagi celebrat encara cap judici oral”. És peraixò que els bisbes aprofiten la carta per demanar un “judici amb plenesgaranties i en el mínim període de temps possible”. Com expliquen a la missiva,ja a la reunió de la CET feta el passat mes de juliol van manifestar el seudesig perquè s’arribés a una solució justa i acceptable, “feta des de laveritat, amb generositat i recerca del bé comú”.

D’altrabanda, els 13 prelats catalans també expliquen que molts d’ells “han visitat deforma discreta però compromesa els qui pateixen la manca de llibertat”, i queho faran novament amb motiu del Nadal ja proper. A més, com es pot llegir a la carta,alguns bisbes fins i tot s’han entrevistat amb els familiars dels presos per talde donar-los suport en aquests moments de sofriment.

Finalment,els bisbes també han volgut respondre a la petició d’Isabel Turull, quereclamava que la institució no es quedés “tancada als despatxos”. Davant d’aquestesparaules, els prelats expressen el seu “respecte escrupolós vers les diversesopcions polítiques lícites i presents en la comunitat eclesial”, i manifestenque “no és absentisme o distància freda sinó valoració positiva de la pluralitatque actualment es dona entre nosaltres i atenció pastoral a la unitat eclesiali a la caritat que ha de regnar en tot”.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció