En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Respostes concretes de l’Església catalana davant de l’escàndol dels abusos sexuals

Ennomés dues setmanes, a causa de l’augment del nombre de denúncies per abusossexuals, l’Església catalana s’ha convertit en el punt de mira de tots elsmitjans…

1 febrer 2019

Redacció

Comparteix

Ennomés dues setmanes, a causa de l’augment del nombre de denúncies per abusossexuals, l’Església catalana s’ha convertit en el punt de mira de tots elsmitjans de comunicació, que cada dia posen més en dubte la validesa de lesmesures d’actuació que s’estan prenent. El que semblava un cas aïllat almonestir de Montserrat, es va convertir en el detonant perquè totes lesvíctimes d’abusos per part de membres de l’Església hagin decidit denunciar-hoi fer-ho públic, i és per això que l’Església ha decidit respondre a les acusacionsamb transparència i humilitat.

Enel cas de Montserrat, pocs dies després de la denúncia de Miguel Ángel Hurtado,la comunitat benedictina va anunciar la creació d’una comissió per estudiartots els possibles casos d’abusos sexuals, formada per laics i pel monjo BernatJuliol, que hi tindrà veu però no vot. A través d’aquesta comissió, lesvíctimes poden enviar un correu per denunciar o informar sobre algun temarelacionat amb els abusos a menors a Montserrat. Els darrers dies, fins a trespersones més han pogut utilitzar aquesta eina per denunciar casos com el d’Hurtado.

Pelque fa a la parròquia de Vilobí d’Onyar, on un mossèn apartat avui delsacerdoci ha estat denunciat per abusar sexualment de diferents menors, elbisbat de Girona també ha anunciat que es crearà una comissió, que encara noestà concretada però que en una primera instància serà interna, i investigarà cadacas a fons.

Al’espera que el 22 de febrer els presidents de les conferències episcopals d’arreudel món es reuneixin amb el papa a Roma precisament per tractar el tema delsabusos sexuals, l’Església catalana ja està actuant per resoldre la situació iafrontar col·lectivament la protecció de la infància. Una mostra d’això latrobem en la jornada sobre la prevenció dels abusos a menors organitzada per laUnió de Religiosos de Catalunya (URC), que se celebrarà a Barcelona el 19 defebrer. Aquesta jornada aplegarà els màxims responsables de les congregacionsreligioses de Catalunya i els responsables de cada bisbat, que treballaranjuntament amb laics experts en el tema per fer front de manera col·lectiva a laprotecció de la infància.

 

 

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció