En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

Respostes concretes de l’Església catalana davant de l’escàndol dels abusos sexuals

Ennomés dues setmanes, a causa de l’augment del nombre de denúncies per abusossexuals, l’Església catalana s’ha convertit en el punt de mira de tots elsmitjans…

1 febrer 2019

Redacció

Comparteix

Ennomés dues setmanes, a causa de l’augment del nombre de denúncies per abusossexuals, l’Església catalana s’ha convertit en el punt de mira de tots elsmitjans de comunicació, que cada dia posen més en dubte la validesa de lesmesures d’actuació que s’estan prenent. El que semblava un cas aïllat almonestir de Montserrat, es va convertir en el detonant perquè totes lesvíctimes d’abusos per part de membres de l’Església hagin decidit denunciar-hoi fer-ho públic, i és per això que l’Església ha decidit respondre a les acusacionsamb transparència i humilitat.

Enel cas de Montserrat, pocs dies després de la denúncia de Miguel Ángel Hurtado,la comunitat benedictina va anunciar la creació d’una comissió per estudiartots els possibles casos d’abusos sexuals, formada per laics i pel monjo BernatJuliol, que hi tindrà veu però no vot. A través d’aquesta comissió, lesvíctimes poden enviar un correu per denunciar o informar sobre algun temarelacionat amb els abusos a menors a Montserrat. Els darrers dies, fins a trespersones més han pogut utilitzar aquesta eina per denunciar casos com el d’Hurtado.

Pelque fa a la parròquia de Vilobí d’Onyar, on un mossèn apartat avui delsacerdoci ha estat denunciat per abusar sexualment de diferents menors, elbisbat de Girona també ha anunciat que es crearà una comissió, que encara noestà concretada però que en una primera instància serà interna, i investigarà cadacas a fons.

Al’espera que el 22 de febrer els presidents de les conferències episcopals d’arreudel món es reuneixin amb el papa a Roma precisament per tractar el tema delsabusos sexuals, l’Església catalana ja està actuant per resoldre la situació iafrontar col·lectivament la protecció de la infància. Una mostra d’això latrobem en la jornada sobre la prevenció dels abusos a menors organitzada per laUnió de Religiosos de Catalunya (URC), que se celebrarà a Barcelona el 19 defebrer. Aquesta jornada aplegarà els màxims responsables de les congregacionsreligioses de Catalunya i els responsables de cada bisbat, que treballaranjuntament amb laics experts en el tema per fer front de manera col·lectiva a laprotecció de la infància.

 

 

Més actualitat

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció