En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Ressò de la crida del Papa a "pregar per les dones crucificades"

El Sant Pare ha presidit aquest Divendres Sant el tradicional Via Crucis al Colisseu romà, lloc significatiu que recorda nombrosos màrtirs de l'Antiga Roma. Milers…

15 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Sant Pare ha presidit aquest Divendres Sant el tradicional Via Crucis al Colisseu romà, lloc significatiu que recorda nombrosos màrtirs de l'Antiga Roma. Milers de fidels s'han reunit per commemorar al costat del pontífex la Passió del Senyor, el calvari de Jesús abans de la crucifixió en una solemne cerimònia que invita a meditar el camí en 14 estacions. Aquest any 2017 el Papa va encomanar a una dona l'escriptura dels textos de les meditacions de viacrucis. Es tracta de la biblista francesa Anne-Marie Pelletier, de 71 anys d'edat i professora de Sagrada Escriptura i Hermenèutica bíblica, guanyadora el 2014, a més, del Premi Ratzinger.

Durant les les 14 estacions del Via Crucis, mentre que fidels de diferents nacionalitats carregaven la creu, ha predominat la pregària per les dones crucificades, en la mateixa línia en què Francesc havia invitat els presents i tots els creients durant l'audiència del Dimecres Sant. D'aquesta manera, el bisbe de Roma ha buscat sensibilitzar la societat actual sobre el drama de les dones víctimes del tràfic i l'esclavitud de la prostitució. Aquesta celebració nocturna arribava just després de l'Acte Litúrgic de la Passió i Mort del Senyor a la Basílica de Sant Pere, presidida igualment pel pontífex i on el caputxí Raniero Canalamessa feia la seva predicació. Cantalamessa assegurava que "la Creu de Crist és esperança davant una societat líquida".

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció