En directe

Fórmula Estel

COVID

Robert Güerri: "No som davant una situació catastròfica com diu l'OMS, és només un missatge per no abaixar la guàrdia amb el coronavirus"

El cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar assegura que ara es veuen més casos de Covid-19 perquè la grip ha marxat i el coronavirus "no té aquest perfil tan estacional"

25 maig 2023

Redacció

Comparteix

El cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar, el doctor Robert Güerri, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', ha apuntat que "no som davant una situació catastròfica" com apunta l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha dit que el mes que ve es podria tornar a una pandèmia semblant a la del 2020 i ha demanat als líders mundials que dissenyin una estratègia comuna.

El doctor Robert Güerri, cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar

Segons Güerri, el que fa l'OMS és enviar un missatge "per no abaixar la guàrdia" respecte a la situació de la Covid-19; però segons el doctor, "s'ha de continuar fent una vigilància epidemiològica i continuar detectant nous virus". "No vindrà la fi del món", ha afegit.

El doctor Robert Güerri també ha detallat que ara es veuen més casos de Covid-19, perquè la grip ha marxat i ha explicat que "la Covid no té el caràcter estacional de la grip" i que persisteix tot i que arribi el bon temps. Sobre la simptomatologia dels casos de coronavirus actuals, el doctor ha indicat que "hi torna a haver pèrdua d'olfacte i de gust" però que només són variacions petites perquè "el quadre clínic és el d'una síndrome viral".

"No vindrà la fi del món"

D'altra banda, el Robert Güerri ha lamentat que "no hàgim aprofitat la Covid-19 per incorporar la mascareta" en el nostre dia a dia, i ha afegit que és molt important que, sobretot, les persones amb feblesa immunològica es continuïn vacunant. "La vacuna ha estat efectiva".

Entrevista a Robert Güerri, cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar

0:00 / 0:00

Més actualitat

Santi Rodríguez: “El PSC, a part de tenir la presidència del Parlament, hauria de tenir alguna cosa més” 

El secretari general del Partit Popular de Catalunya diu que totes aquelles persones de Ciutadans que deixin el partit i vulguin sumar-se al projecte del PP “tenen la porta oberta”

2 juny 2023

Redacció

Carlos Carrizosa: "Ciutadans torna a ser Catalunya i Catalunya ha de tornar a ser el centre del partit"

Carlos Carrizosa

Segons el líder del partit al Parlament, Ciutadans estudia si mantenir l’executiva nacional i la seu del partit a Madrid

1 juny 2023

Redacció

Joan Carles Gallego: "L’esquerra no ha de dispersar el vot a les eleccions generals" 

El diputat d’En Comú Podem diu que s’integraran dins de la coalició Sumar, però que a la marca electoral definitiva hi apareixerà la identitat dels comuns a Catalunya

31 maig 2023

Redacció