En directe

Fórmula Estel

COVID

Robert Güerri: "No som davant una situació catastròfica com diu l'OMS, és només un missatge per no abaixar la guàrdia amb el coronavirus"

El cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar assegura que ara es veuen més casos de Covid-19 perquè la grip ha marxat i el coronavirus "no té aquest perfil tan estacional"

25 maig 2023

Redacció

Comparteix

El cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar, el doctor Robert Güerri, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', ha apuntat que "no som davant una situació catastròfica" com apunta l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha dit que el mes que ve es podria tornar a una pandèmia semblant a la del 2020 i ha demanat als líders mundials que dissenyin una estratègia comuna.

El doctor Robert Güerri, cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar

Segons Güerri, el que fa l'OMS és enviar un missatge "per no abaixar la guàrdia" respecte a la situació de la Covid-19; però segons el doctor, "s'ha de continuar fent una vigilància epidemiològica i continuar detectant nous virus". "No vindrà la fi del món", ha afegit.

El doctor Robert Güerri també ha detallat que ara es veuen més casos de Covid-19, perquè la grip ha marxat i ha explicat que "la Covid no té el caràcter estacional de la grip" i que persisteix tot i que arribi el bon temps. Sobre la simptomatologia dels casos de coronavirus actuals, el doctor ha indicat que "hi torna a haver pèrdua d'olfacte i de gust" però que només són variacions petites perquè "el quadre clínic és el d'una síndrome viral".

"No vindrà la fi del món"

D'altra banda, el Robert Güerri ha lamentat que "no hàgim aprofitat la Covid-19 per incorporar la mascareta" en el nostre dia a dia, i ha afegit que és molt important que, sobretot, les persones amb feblesa immunològica es continuïn vacunant. "La vacuna ha estat efectiva".

Entrevista a Robert Güerri, cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024