En directe

El Rosari

FÓRMULA ESTEL

Robert Manrique: "Encara quedan víctimes d'Hipercor que han de rebre indemnització"

Avui fa 30 anys de l'atemptat d'ETA amb cotxe bomba a l'Hipercor de la Meridiana. N'hem parlat amb Robert Manrique, víctima de l'atemptat d'Hipercor i…

19 juny 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Avui fa 30 anys de l'atemptat d'ETA amb cotxe bomba a l'Hipercor de la Meridiana. N'hem parlat amb Robert Manrique, víctima de l'atemptat d'Hipercor i expresident de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes: "Encara quedan víctimes que han de rebre indemnitació, 30 anys després. Malauradament hi ha molta feina a fer encara", ha declarat Manrique a la Fórmula Estel.
En una entrevista amb Mercè Raga, Robert Manrique destacava que un atemptat com Hipercor no tornarà a succeir: "La infinita majoria de les víctimes que conec, el que tenim més clar, després de 30 anys, és que no tornarà a haver cap altre Hipercor. ETA no tornarà a fer cap altra animalada com va fer: és un consol de cara la ciutadania, evidenment el dolor i les ferides que van causar als nostres familiars encara està viu".
ETA va posar una bomba el 19 de juny de 1987 en un espai ple de gent que les forces de seguretat no van desallotjar. L'organització terrorista va fer tres trucades per avisar de la col·locació del cotxe bomba, amb temps de sobres per fer un desallotjament, que no es va produir. Les famílies de les 21 víctimes i la majoria dels 45 supervivents parlen d'oblit institucional. Els autors de l’atemptat van ser condemnats per delictes diversos a llargues penes de presó.
Escolta l'entrevista a Robert Manrique (minut 35)

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció