En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Robert Manrique: "Malgrat la poca credibilitat que té Villarejo, les seves paraules s'han d'investigar"

L'assessor de la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme ha demanat a Villarejo que presenti proves de les dures acusacions que està fent i empatitzi amb les víctimes dels atemptats.

12 gener 2022

Redacció

Comparteix

Robert Manrique, assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme (UAVAT), ha valorat en una entrevista al programa 'Estel Migdia' de Ràdio Estel les polèmiques paraules de l'excomissari José Manuel Villarejo en què relaciona el CNI amb els atemptats de Barcelona i Cambrils de l'agost de 2017. Villarejo els atribueix a un "error de càlcul" a l'hora de fer un petit ensurt a Catalunya en ple procés independentista.

L'assessor demana que Villarejo presenti els documents que acreditin les seves paraules perquè com a policia, "té l'obligació de fer-ho" i com a persona, "hauria d'empatitzar amb les víctimes dels atemptats" perquè ha explicat "no es pot imaginar el mal que els ha causat les darreres 24 hores".

Tot i així, Manrique dona la veracitat aquestes paraules, "la veracitat que dona al mateix personatge de Villarejo, que és gairebé zero". Ha dit que aquest individu "se l'està jutjant en una causa en què està com acusat i segons la normativa espanyola un acusat pot mentir en seu judicial".

"Se l'està jutjant en una causa en què està com a acusat i segons la normativa espanyola, un acusat pot mentir en seu judicial."

A més a més, s'ha preguntat "per què ha esperat tot just ara, quan deu fer molt de temps que Villarejo té tota aquesta informació" per fer-ho sortir a la llum. L'assessor es pregunta, quines coses té Villarejo perquè surti ara i no abans. Una pregunta que Manrique creu que Villarejo no contestarà.

També s'ha mostrat escèptic amb les proves que pugui arribar a presentar perquè ha afirmat que Villarejo ha anat dient moltes coses que després no ha pogut o volgut demostrar. I ha afirmat que ara seria el moment de posar fil a l'agulla i esbrinar-ho tot, perquè ha sentenciat que els únics atemptats que no s'han investigat en l'àmbit parlamentari estatal són els de l'agost de 17, "Hi ha partits que sempre estan parlant de víctimes, i en acabat s'oposen a la investigació".

"Hi ha partits que sempre estan parlant de víctimes i, en acabat, s'oposen a la investigació dels atemptats del 17-A."

Entrevista a Robert Manrique, assessor de la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme (UAVAT)

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció

RÀDIO ESTEL

TURISME

Ràdio Estel us porta a conèixer el monestir de Poblet i la comarca de la Conca de Barberà

Anunci Twitter Poblet

Aquest divendres 29 de setembre, 'La Caravana' de Ràdio Estel viatjarà fins al monestir de Poblet per fer un programa especial

25 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

El sindicalista denuncia que va ser torturat a la comissaria de Via Laietana als anys 70 i ara la Fiscalia ha acceptat una querella presentada contra sis expolicies

22 setembre 2023

Redacció