En directe

Sense distància

SOCIETAT

Robert Manrique: "Malgrat la poca credibilitat que té Villarejo, les seves paraules s'han d'investigar"

L'assessor de la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme ha demanat a Villarejo que presenti proves de les dures acusacions que està fent i empatitzi amb les víctimes dels atemptats.

12 gener 2022

Redacció

Comparteix

Robert Manrique, assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme (UAVAT), ha valorat en una entrevista al programa 'Estel Migdia' de Ràdio Estel les polèmiques paraules de l'excomissari José Manuel Villarejo en què relaciona el CNI amb els atemptats de Barcelona i Cambrils de l'agost de 2017. Villarejo els atribueix a un "error de càlcul" a l'hora de fer un petit ensurt a Catalunya en ple procés independentista.

L'assessor demana que Villarejo presenti els documents que acreditin les seves paraules perquè com a policia, "té l'obligació de fer-ho" i com a persona, "hauria d'empatitzar amb les víctimes dels atemptats" perquè ha explicat "no es pot imaginar el mal que els ha causat les darreres 24 hores".

Tot i així, Manrique dona la veracitat aquestes paraules, "la veracitat que dona al mateix personatge de Villarejo, que és gairebé zero". Ha dit que aquest individu "se l'està jutjant en una causa en què està com acusat i segons la normativa espanyola un acusat pot mentir en seu judicial".

"Se l'està jutjant en una causa en què està com a acusat i segons la normativa espanyola, un acusat pot mentir en seu judicial."

A més a més, s'ha preguntat "per què ha esperat tot just ara, quan deu fer molt de temps que Villarejo té tota aquesta informació" per fer-ho sortir a la llum. L'assessor es pregunta, quines coses té Villarejo perquè surti ara i no abans. Una pregunta que Manrique creu que Villarejo no contestarà.

També s'ha mostrat escèptic amb les proves que pugui arribar a presentar perquè ha afirmat que Villarejo ha anat dient moltes coses que després no ha pogut o volgut demostrar. I ha afirmat que ara seria el moment de posar fil a l'agulla i esbrinar-ho tot, perquè ha sentenciat que els únics atemptats que no s'han investigat en l'àmbit parlamentari estatal són els de l'agost de 17, "Hi ha partits que sempre estan parlant de víctimes, i en acabat s'oposen a la investigació".

"Hi ha partits que sempre estan parlant de víctimes i, en acabat, s'oposen a la investigació dels atemptats del 17-A."

Entrevista a Robert Manrique, assessor de la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme (UAVAT)

0:00 / 0:00

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció