En directe

La Missa de cada dia

JUSTÍCIA

POLÍTICA

Robert Manrique (UAVAT): "Terrorisme és tot allò que a un jutge no agradi"

L'exassessor de la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme (UAVAT) i víctima de l'atemptat d'Hipercor acusa el PP de no tenir memòria sobre l'amnistia

22 gener 2024

Redacció

Comparteix

"Terrorisme és tot allò que a un jutge no agradi". Robert Manrique, exassessor de la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats pel Terrorisme (UAVAT) i víctima de l'atemptat d'Hipercor, ha acusat els jutges de "banalitzar el terme terrorisme". Ho ha dit en una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel.

Robert Manrique, assessor de la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme (UAVAT)
Robert Manrique, exassessor de la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme | UAVAT

Això, mentre el jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, continua titllant de terrorisme les protestes del Tsunami Democràtic i els CDR durant el Procés. Manrique recorda que "en 35 anys de feina he vist moltíssimes actituds i activitats que estan molt pitjor que les que hagin pogut passar ara", fent referència precissament als CDR i a Tsunami Democràtic. També ha afegit que "m'agradaria que quan es parla de terrorisme i es compara (amb aquests fets) es plantegés si és el mateix tallar una carretera que l'atemptat d'Hipercor", i considera que "per desgràcia hi ha gent utilitzant el terme per a atacar diferents ideologies".

"M'agradaria que quan es parla de terrorisme es plantegés si és el mateix tallar una carretera que l'atemptat d'Hipercor"

Manrique també acusa el Partit Popular, molt crític amb l'amnistia, de "no tenir memòria". "Quan el PP va indultar terroristes de Terra Lliure va dir que era en pro de la normalització de la vida social a Catalunya i no va passar res. Moltes víctimes de Terra Lliure estaven emprenyades, lògicament. Crec que han perdut la memòria o no els interessa tenir-la", ha recordat.

"El PP no té memòria"

A més de ser exassessor de l'UAVAT, Robert Manrique també sap el que és ser víctima. Va patir l'atemptat d'Hipercor a mans de la banda terrorista ETA i, des d'aleshores, va dedicar la seva vida a ajudar a altres persones que havien patit el mateix que ell. Preguntat per les recents manifestacions al País Basc, que demanen l'apropament dels presos al territori, Manrique lamenta que "la gent que es manifestava l'altre dia tant de bo ho haguessin fet fa 30 anys perquè ETA plegués". Creu que si les reivindicacions "estan dins de la llei, cap problema", tot i que per ell hi ha una línia vermella: l'alliberament dels presos.

"Si les reivindicacions al País Basc estan dins de la llei, cap problema"

Manrique ha avançat que estan estudiant "un protocol d'assistència a les víctimes d'atemptats terroristes a Catalunya". Tot i això, ha reivindicat la redacció d'una llei de víctimes autonòmica i la reobertura de l'oficina d'atenció a les víctimes, iniciada l'any 2010 i tancada per les retallades un any més tard. Manrique creu que totes dues mesures permetrien localitzar i donar assistència a aquelles "víctimes anònimes, que són el 90%".

Entrevista a Robert Manrique, exassessor de la UAVAT i víctima de terrorisme

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció