En directe

El Matí a Ràdio Estel

FÓRMULA ESTEL

Rull: "És un escàndol que només s'hagi complert el 7% de les obres compromeses; ens queda la independència"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en una entrevista a RàdioEstel, ha analitzat la situació de Rodalies, l'L9, el Corredor Mediterrani i l’energia. …

17 febrer 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en una entrevista a RàdioEstel, ha analitzat la situació de Rodalies, l'L9, el Corredor Mediterrani i l’energia. 
Adif ha complert el 7% de les obres compromeses fins el juliol del 2016: “És un escàndol. Hem anat pel pacte, per lleis, per denúncia pública, hem anat als tribunals…”. Rull ha defensat  que l’únic què queda als catalans és "la independència".
El conseller Josep Rull ha recordat que la Generalitat “ha acreditat que garanteix uns estàndars de qualitat molt alts” amb Ferrocarrils de la Generalitat: “Té una puntualitat de més del 99%. Nosaltres tenim el control de les vies, dels trens, de les catenàries, de les estacions… tenim un traspàs íntegre, que es va fer a principis dels 80”. 
 
L-9 sud del metro de Barcelona acaba de fer un any. Aquesta infraestructura va costar 2.900 euros, la més cara que ha pagat mai la Generalitat. Han passat un 20% menys de passatgers del que s’esperava. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha comparat l’L9 del Metro com un cor, i ha dit que es necessita acabar la part del mig perquè bategui. 
Rull també vol que les energies renovables es potenciïn en el futur: “Això l’Estat espanyol amb moltes decisions ho està impedint. El que no té sentit és que Alemanya o el Regne Unit tingui més fotovoltàica, allà que hi ha menys insolació que aquí, que no pas nosaltres”, i ha afegit que “la revolució és que ara l'energia es pot emmagatzemar”.
Escolta l'entrevista sencera

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció