En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Rull: "És un escàndol que només s'hagi complert el 7% de les obres compromeses; ens queda la independència"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en una entrevista a RàdioEstel, ha analitzat la situació de Rodalies, l'L9, el Corredor Mediterrani i l’energia. …

17 febrer 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en una entrevista a RàdioEstel, ha analitzat la situació de Rodalies, l'L9, el Corredor Mediterrani i l’energia. 
Adif ha complert el 7% de les obres compromeses fins el juliol del 2016: “És un escàndol. Hem anat pel pacte, per lleis, per denúncia pública, hem anat als tribunals…”. Rull ha defensat  que l’únic què queda als catalans és "la independència".
El conseller Josep Rull ha recordat que la Generalitat “ha acreditat que garanteix uns estàndars de qualitat molt alts” amb Ferrocarrils de la Generalitat: “Té una puntualitat de més del 99%. Nosaltres tenim el control de les vies, dels trens, de les catenàries, de les estacions… tenim un traspàs íntegre, que es va fer a principis dels 80”. 
 
L-9 sud del metro de Barcelona acaba de fer un any. Aquesta infraestructura va costar 2.900 euros, la més cara que ha pagat mai la Generalitat. Han passat un 20% menys de passatgers del que s’esperava. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha comparat l’L9 del Metro com un cor, i ha dit que es necessita acabar la part del mig perquè bategui. 
Rull també vol que les energies renovables es potenciïn en el futur: “Això l’Estat espanyol amb moltes decisions ho està impedint. El que no té sentit és que Alemanya o el Regne Unit tingui més fotovoltàica, allà que hi ha menys insolació que aquí, que no pas nosaltres”, i ha afegit que “la revolució és que ara l'energia es pot emmagatzemar”.
Escolta l'entrevista sencera

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció