En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció

Comparteix

La Sagrada Família incrementarà un 50% el pressupost del Fons d’Acció Social (FAS) per a la convocatòria del 2024-2025. En aquest sentit, el director general de la Junta Constructora del temple, Xavier Martínez, ha anunciat en l’acte de la resolució de la primera convocatòria que a la propera hi destinaran 3,5 milions d’euros, 1,2 milions d’euros més respecte a la primera. En una entrevista el programa La Caravana de Ràdio Estel, Martínez ha detallat que l’objectiu de la propera convocatòria és arribar al "centenar d’entitats beneficiàries".

"El fons social s'ha de viralitzar i estendre els tentacles per tota l'Arxidiòcesi de Barcelona i quantes més entitats millor", ha emfatitzat Martínez.

Fons d'acció social de la Sagrada Família. Font: Sagrada Família

La Sagrada Família preveu augmentar aquesta xifra de cara a properes convocatòries. En una entrevista al mateix programa, el president delegat de la Junta Constructora del temple, Esteve Camps, ha explicat que es destina un percentatge del pressupost quan hi ha superàvit.

"Després de 130 anys treballant en la construcció i gràcies als ciutadans de Barcelona i visitants era adient de fer un retorn a la societat", ha remarcat Camps.

A més, l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha apuntat en la importància que la Sagrada Família treballi "pels més pobres mentre construeix el temple" perquè així és "l'esperit de Gaudí i de l'Evangeli". També ha destacat la tasca de les entitats socials. Són declaracions a Ràdio Estel.

"Treballar pels pobres i amb els pobres i són ells els protagonistes del seu desenvolupament i això és el que fan les obres socials", ha comentat el cardenal Omella.

Entitats beneficiàries celebren el Fons d'Acció Social de la Sagrada Família 

Així, en aquesta primera convocatòria, el temple ha seleccionat 56 projectes d’entitats socials beneficiaris del fons social de 21 municipis catalans de l’arxidiòcesi de Barcelona. 3 de cada 10 projectes cofinançats treballen per la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, un quart en la salut i l’autonomia personal, un 23% se centren en la infància, adolescència i joventut, 1 de cada 5 en la vellesa i un 4% en migració i refugiats. Les entitats beneficiàries han celebrat la iniciativa del temple.

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família
Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família | FOTO: Olma Giró

En aquest sentit, Fernando Díaz, director general de la Fundació Acollida i Esperança, ha apuntat que "és un orgull aquesta primera convocatòria i que és un regal que es fa a la ciutadania". Jaume Castro, responsable de la Comunitat de Sant’Egidi a Barcelona, ha titllat de "moment històric" perquè assegura que la "Sagrada família comença un nou itinerari d'acció social". Maria del Carmen de la Fuente, directora de Migrastudium, ha assegurat que aquesta ajuda canviarà "el dia de les persones que atenen". Són declaracions en una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel.

Fons d'acció social de la Sagrada Família

El fons té com a finalitat el cofinançament d’iniciatives i projectes socials promoguts per entitats sense ànim de lucre. L'àmbit d'actuació és a l’àmbit de l’Arxidiòcesi de Barcelona, i adreçats a ajudar a respondre les necessitats i demandes socials actuals.  

Recupera les entrevistes amb els protagonistes del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024