En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

Salut diu que aquesta setmana ja superarem el pic de contagis d’afeccions respiratòries   

La secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, explica que, tot i això, encara circularan virus i defensa que el sistema sanitari català "està en màxima activitat"

9 gener 2024

Comparteix

L'extensió de les malalties respiratòries que ha portat a l'obligatorietat de l'ús de mascareta als centres sanitaris "arribarà al seu pic aquesta setmana". Així ho ha dit a Ràdio Estel la secretaria de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas, que ha normalitzat les xifres de contagis d'aquestes setmanes.

Un home surt del Clínic amb la mascareta posada
Un home surt del Clínic amb la mascareta posada | ACN

En una entrevista al programa La Caravana, la secretària de Salut Pública ha defensat que el nombre de casos està dins de la normalitat dels mesos d'hivern i les compara amb les dels anys anteriors a la pandèmia. "Cada any, pels mesos de gener i fins a febrer i març, tenim aquests virus respiratoris que fan que tinguem molta activitat als centres, però aquests estan fent la seva funció i treballant al màxim de la seva capacitat. Abans de la pandèmia, teníem unes taxes d'incidència per grip de 350-400 casos en temporades fortes i ara les dades d'aquest mateix matí són de 344", ha manifestat Cabezas.

La secretària de Salut Pública defensa que el nombre dels casos està dins de la normalitat dels mesos d'hivern

Les mesures per reduir el pic de contagis

La secretària de Salut Pública ha defensat l'obligatorietat de dur mascareta als centres sanitaris. "Nosaltres pensem que és necessària, i per això l'hem posat. Pensem que serà una mesura curta en el temps, però és important posar-la". També s'ha mostrat partidària de les autobaixes per a períodes curts de temps i ha defensat que aquestes són "fer un ús responsable del sistema sanitari". "No té sentit que només es vagi als centres per demanar la baixa". Preguntada per les reticències d'altres comunitats autònomes a implantar mesures similars, la secretaria catalana ha declinat entrar en valoracions: "Jo només parlaré de la situació de Catalunya".

Sobre la vacunació de la COVID o la grip, Cabezas creu que aquest any els catalans i catalanes s'han vacunat poc i insta als grups de risc a fer-ho. Majors de 60 anys, persones amb problemes de salut crònics, dones embarassades, persones amb obesitat, personal sanitari o sociosanitari i infants de fins a 5 anys. "En totes aquestes persones, la malaltia es pot complicar més. I hem vist que en tots els casos la vacuna evita moltes hospitalitzacions i morts.

Entrevista a Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció