En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

Salut recomana als grups de risc vacunar-se de la grip

Carmen Cabezas, sotsdirectora general de Promoció de la Salut de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya, ha parlat a Ràdio Estel, aquest dimecres al matí,…

31 octubre 2019

Comparteix
Carmen Cabezas, sotsdirectora general de Promoció de la Salut de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya, ha parlat a Ràdio Estel, aquest dimecres al matí, sobre la campanya de vacunació de la grip. Ha explicat que, “l’any passat, va haver-hi a Catalunya 145 morts causades per la malaltia”. Cabezas ha destacat, a més, que “els objectius que té la campanya són potenciar la vacunació sobre totes aquelles persones que tenen factors de risc i que, si es vacunen, poden protegir-se davant d’una malaltia que, en una edat avançada o amb alguna malaltia del cor, diabetis o patologia respiratòria, la grip pot ser molt greu”
D’altra banda, Carmen Cabezas ha subratllat que “s’han de vacunar les persones a partir dels 60 anys, els qui tinguin problemes de salut crònica i factors de risc i els qui presentin problemes de cor, de respiració, renals i de diabetis, com també també les dones embarassades”. Aquest any, el Departament de Salut presenta una novetat: “Els nadons nascuts prematurs i que tinguin ara entre 6 mesos i dos anys també s’han de vacunar”, ha dit. En la mateixa línia, la sotsdirectora de Promoció de la Salut ha qualificat de “molt important que es vacunin també les persones que treballen a centres mèdics i de salut i sociosanitaris, com també els qui fan tasques de cuidadors”. Finalment, des de Salut, recomanen que es vacunin les persones que fan servei a la comunitat, com ara policies o bombers. 
La doctora Carmen Cabezas també ha explicat que “es fa la vacunació anual perquè el virus va variant i perquè va perdent efectivitat en el temps”. A més, ha insistit que “la grip no es una malaltia vanal, perquè pot donar problemes presents i futurs en aquelles persones d’alt risc que necessiten d’un tractament especialitzat i que, si ara fan prevenció, poden solventar problemes futurs amb només una punxada de forma gratuita”.  Si patim la grip o tenim qualsevol simptoma, podem trucar al CATSalut (061) i ens orientaran sobre el recurs més adient davant la nostra situació.
Recordem que es pot vacunar qualsevol persona, encara que  prioritzen les dosis (1,2 milions) en una primera tanda a persones amb factor de risc i nadons. Al final de la campanya, sempre s’ofereix la vacuna a la resta de la ciutadania de forma gratuïta. Si algú es vol vacunar abans, sempre es pot obtenir la vacuna a la farmàcia.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció