En directe

Estel Migdia

RÀDIO ESTEL

Salut recomana als grups de risc vacunar-se de la grip

Carmen Cabezas, sotsdirectora general de Promoció de la Salut de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya, ha parlat a Ràdio Estel, aquest dimecres al matí,…

31 octubre 2019

Comparteix
Carmen Cabezas, sotsdirectora general de Promoció de la Salut de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya, ha parlat a Ràdio Estel, aquest dimecres al matí, sobre la campanya de vacunació de la grip. Ha explicat que, “l’any passat, va haver-hi a Catalunya 145 morts causades per la malaltia”. Cabezas ha destacat, a més, que “els objectius que té la campanya són potenciar la vacunació sobre totes aquelles persones que tenen factors de risc i que, si es vacunen, poden protegir-se davant d’una malaltia que, en una edat avançada o amb alguna malaltia del cor, diabetis o patologia respiratòria, la grip pot ser molt greu”
D’altra banda, Carmen Cabezas ha subratllat que “s’han de vacunar les persones a partir dels 60 anys, els qui tinguin problemes de salut crònica i factors de risc i els qui presentin problemes de cor, de respiració, renals i de diabetis, com també també les dones embarassades”. Aquest any, el Departament de Salut presenta una novetat: “Els nadons nascuts prematurs i que tinguin ara entre 6 mesos i dos anys també s’han de vacunar”, ha dit. En la mateixa línia, la sotsdirectora de Promoció de la Salut ha qualificat de “molt important que es vacunin també les persones que treballen a centres mèdics i de salut i sociosanitaris, com també els qui fan tasques de cuidadors”. Finalment, des de Salut, recomanen que es vacunin les persones que fan servei a la comunitat, com ara policies o bombers. 
La doctora Carmen Cabezas també ha explicat que “es fa la vacunació anual perquè el virus va variant i perquè va perdent efectivitat en el temps”. A més, ha insistit que “la grip no es una malaltia vanal, perquè pot donar problemes presents i futurs en aquelles persones d’alt risc que necessiten d’un tractament especialitzat i que, si ara fan prevenció, poden solventar problemes futurs amb només una punxada de forma gratuita”.  Si patim la grip o tenim qualsevol simptoma, podem trucar al CATSalut (061) i ens orientaran sobre el recurs més adient davant la nostra situació.
Recordem que es pot vacunar qualsevol persona, encara que  prioritzen les dosis (1,2 milions) en una primera tanda a persones amb factor de risc i nadons. Al final de la campanya, sempre s’ofereix la vacuna a la resta de la ciutadania de forma gratuïta. Si algú es vol vacunar abans, sempre es pot obtenir la vacuna a la farmàcia.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ.

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció