En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

Salvador Giménez relleva Joan Piris com a bisbe de Lleida

El prelat alacantí Salvador Giménez Valls, fins ara bisbe de Menorca, ha estat nomenat per la Santa Seu nou bisbe de Lleida. Relleva Mons. Joan…

28 juliol 2015

Redacció

Comparteix

El prelat alacantí Salvador Giménez Valls, fins ara bisbe de Menorca, ha estat nomenat per la Santa Seu nou bisbe de Lleida. Relleva Mons. Joan Piris Frígola, que ha estat durant set anys al capdavant de la diòcesi ilerdenca. El Papa ha acceptat la seva renúncia presentada per motius d'edat.

La data de la presa de possessió de la diòcesi de Lleida per part de Mons. Salvador Giménez Valls serà anunciada pròximament.

Nou bisbe

Mons. Salvador Giménez Valls va néixer a Mur d’Alcoi (Alacant) el 31 de maig de 1948. És Batxiller en Teologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca i llicenciat en Filosofia i Lletres, amb especialització en Història, per la Universitat de València. Fou ordenat prevere el dia 9 de juny de 1973, a València. Va ser nomenat bisbe auxiliar de València l’11 de maig 2005 i va rebre l’ordenació episcopal el 2 de juliol del mateix any. Fou administrador diocesà de Menorca del 21 de setembre de 2008 fins al 21 de maig de 2009, data en la qual fou nomenat bisbe de Menorca. Va prendre possessió l’11 de juliol del mateix any.

A la Conferència Episcopal Espanyola, Salvador Giménez ha estat membre de la Comissió Episcopal d’Ensenyament i Catequesi i actualment, des de 2014, és membre de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació Social.

De Menorca a Lleida

El mateix camí que fa ara Mons. Salvador Giménez, de Menorca a Lleida, el va fer l'any 2008 el bisbe Joan Piris. Set anys abans, havia estat nomenat bisbe de Menorca.

A la Conferència Episcopal Espanyola Mons. Joan Piris ha estat membre de la Comissió Episcopal de Pastoral i des del 2005 és membre de la Comissió de Mitjans de Comunicació, de la qual en va ser president del 2009 al 2014. Al capdavant de la diòcesi de Lleida ha destacat pel projecte Llars del Seminari per a habitatge social a famílies desfavorides.

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció