En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

Salvador Giménez relleva Joan Piris com a bisbe de Lleida

El prelat alacantí Salvador Giménez Valls, fins ara bisbe de Menorca, ha estat nomenat per la Santa Seu nou bisbe de Lleida. Relleva Mons. Joan…

28 juliol 2015

Redacció

Comparteix

El prelat alacantí Salvador Giménez Valls, fins ara bisbe de Menorca, ha estat nomenat per la Santa Seu nou bisbe de Lleida. Relleva Mons. Joan Piris Frígola, que ha estat durant set anys al capdavant de la diòcesi ilerdenca. El Papa ha acceptat la seva renúncia presentada per motius d'edat.

La data de la presa de possessió de la diòcesi de Lleida per part de Mons. Salvador Giménez Valls serà anunciada pròximament.

Nou bisbe

Mons. Salvador Giménez Valls va néixer a Mur d’Alcoi (Alacant) el 31 de maig de 1948. És Batxiller en Teologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca i llicenciat en Filosofia i Lletres, amb especialització en Història, per la Universitat de València. Fou ordenat prevere el dia 9 de juny de 1973, a València. Va ser nomenat bisbe auxiliar de València l’11 de maig 2005 i va rebre l’ordenació episcopal el 2 de juliol del mateix any. Fou administrador diocesà de Menorca del 21 de setembre de 2008 fins al 21 de maig de 2009, data en la qual fou nomenat bisbe de Menorca. Va prendre possessió l’11 de juliol del mateix any.

A la Conferència Episcopal Espanyola, Salvador Giménez ha estat membre de la Comissió Episcopal d’Ensenyament i Catequesi i actualment, des de 2014, és membre de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació Social.

De Menorca a Lleida

El mateix camí que fa ara Mons. Salvador Giménez, de Menorca a Lleida, el va fer l'any 2008 el bisbe Joan Piris. Set anys abans, havia estat nomenat bisbe de Menorca.

A la Conferència Episcopal Espanyola Mons. Joan Piris ha estat membre de la Comissió Episcopal de Pastoral i des del 2005 és membre de la Comissió de Mitjans de Comunicació, de la qual en va ser president del 2009 al 2014. Al capdavant de la diòcesi de Lleida ha destacat pel projecte Llars del Seminari per a habitatge social a famílies desfavorides.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció