En directe

Fabricació Pròpia

AUDIOS

Salvador Macip: "El que estem fent és afegir anys dolents a la vida”

L'investigador és a punt de publicar 'El secret de la vida eterna', un llibre sobre l'envelliment amb Manel Esteller, company de professió

5 octubre 2023

Comparteix

El 26 de setembre va començar la campanya de vacunacions de grip i Covid-19 a les residències de gent gran, i a partir del proper 16 d’octubre, l’estratègia s'estendrà als majors de 60 anys, les embarassades i els professionals sanitaris.  

La d’aquest any és la tercera campanya simultània de vacunacions contra la grip i la covid, i l'objectiu del departament de Salut és que les rebin el 75% dels col·lectius en risc. Una campanya que arrenca en paral·lel a la recomanació de la OMS (la Organització Mundial de la Salut) de posar-se una sola dosi contra la Covid-19. 

El metge i investigador de la UOC Salvador Macip creu que la grip és "un tema que teníem una mica oblidat", però que, en canvi, "cada any causa morts i una part són evitables", i recorda que "amb una població ben vacunada, la quantitat de gent que acabaria a l'hospital seria més baixa". És per això que "vacunar els nens més petits, la gent gran i la gent amb problemes funciona" i anima a fer la campanya de vacunació conjunta: de la grip i la Covid-19.

Macip, que també és escriptor, és a punt de publicar un nou llibre, aquesta vegada sobre l'envelliment i amb Manel Esteller, company de professió. “Que vivim més anys està molt clar, però el que estem fent és afegir anys dolents a la vida”, apunta, i insisteix en el fet que "viure més anys malament no té cap gràcia”. Unes reflexions que trobarem a 'El secret de la vida eterna'.

“Que vivim més anys està molt clar, però el que estem fent és afegir anys dolents a la vida” 

Salvador Macip: "El que estem fent és afegir anys dolents a la vida”

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024