En directe

Fórmula Estel

CULTURA

Salvador Sobral sobre Eurovisió: "M'agradaria que Espanya portés algú que cantés en euskera o català"

El músic portuguès, que va guanyar Eurovisió l'any 2017, ho diu precisament l'any que ni Roger Padrós ni Sofia Coll han estat seleccionats per al festival de la cançó

8 febrer 2024

Redacció

Comparteix
El músic Salvador Sobral als estudis de Ràdio Estel al febrer de 2024
El músic Salvador Sobral als estudis de Ràdio Estel al febrer de 2024

Salvador Sobral sobre Eurovisió

El músic portuguès Salvador Sobral advoca per la pluralitat lingüística d'Espanya a l'hora de competir a Eurovisió. "M'agradaria que Espanya portés algú que cantés en euskera o català", ha dit en una entrevista en català al programa La Caravana de Ràdio Estel. "Mostrar una altra Espanya, perquè Espanya són moltes Espanyes", ha afegit. Després, ha explicat que quan va cantar en el Benidorm Fest l'any 2022, s'hi va fixar en les Tanxugueiras, que cantaven en gallec.

Sobral, que va guanyar Eurovisió l'any 2017 donant per primera vegada la victòria a Portugal amb la màxima puntuació de tota la història del certamen, ho diu precisament l'any que ni Roger Padrós ni Sofia Coll han estat seleccionats per ser-hi els representants d'Espanya. Ambdós van optar per cantar en català al Benidorm Fest, el concurs previ per escollir qui va al festival de la cançó i amb quin tema. "És més fàcil guanyar Eurovisió en català que guanyar el BenidormFest", ha bromejat Sobral.

I respecte a les llengües, ho té clar: "És la segona cosa que més m'agrada, després de la música". En aquest sentit, ha explicat a Joan Trias d'on ve el seu accent català, tan suau i melós. "Vaig viure dos anys a Mallorca".

Nou àlbum: 'Timbre'

Amb un sentit de l'humor irònic que li caracteritza, ha parlat del seu últim treball, 'Timbre', un homenatge a la veu on hi ha cançons en diversos idiomes. En una d'elles canta la seva germana, Luisa Sobral, la compositora de l'èxit eurovisiu de Salvador.

El músic portuguès ha confessat que no vol ser un cantant d'un únic èxit ni ser únicament conegut per haver guanyat Eurovisió, i reconeix el ball de seguidors després d'haver guanyat Eurovisió.

Salvador Sobral sobre Eurovisió: "M'agradaria que Espanya portés algú que cantés en euskera o català"

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció