En directe

Sense distància

MEDI AMBIENT

Samuel Reyes: "L'ACA ha multat una quinzena de municipis per incomplir el Pla de Sequera"

El director de l'Agència Catalana de l'Aigua assegura que són al voltant de 15 i no 30 els municipis multats, com ha transcendit en les últimes hores

9 octubre 2023

Redacció

Comparteix

El director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) assegura que són al voltant de 15 i no 30 els municipis multats pel Pla de Sequera, com ha transcendit en les últimes hores. En una entrevista a 'La Caravana', Samuel Reyes ha assegurat que s'han barrejat dades a l'hora d'explicar la quantitat de municipis que l'Agència Catalana de l'Aigua ha multat per incompliments.

Reyes ha especificat als micròfons de Ràdio Estel que el pla d'emergència només l'han de preparar els municipis que tenen més de 20.000 habitants, 64 dels quals a les conques internes. "D'aquests, vuit han estat sancionats. Alguns van fer el pagament aviat i la sanció va ser de 300 euros i d'altres van al·legar i han tingut sancions diferents", ha explicat. A banda, el director ha detallat que s'ha multat uns 10 municipis per no tenir dades, tot i requerir-los-hi diverses vegades. "Els hi hem exigit perquè és obligatori, però així i tot no les tenim". Per tant, diu que són al voltant d'una quinzena i no una trentena, com alguns mitjans han apuntat.

Sobre la possibilitat que tornem a veure vaixells que portin aigua, Reyes no ho ha descartat, ja que en una situació d'emergència tot és possible. "No se sap, en una situació així cal tenir un ventall de possibilitats i no tancar-se", ha assegurat. Reyes ha remarcat que estem pitjor que l'any 2008, però més preparats.

Al desembre, més restriccions si no plou

Si no plou, està previst, segons els càlculs, que el sistema Ter Llobregat, és a dir, l'àrea metropolitana de Barcelona i Girona, entrin en emergència el mes de desembre. El director de l'ACA ha explicat que es reduirà la dotació per habitant a 200 litres, inclòs establiments com bars i restaurants. Tot plegat, comptant les restriccions que actualment hi ha vigents.

Consells per estalviar aigua

Amb tot, Reyes ha donat alguns consells a la població per reduir el consum d'aigua. "Hem de recordar que estem en sequera no només a casa, sinó també a l'oficina, al bar o restaurants. Vigila les aixetes dels bars, que no paren de gotejar, i fes servir productes eco en rentaplats o rentavaixelles", ha recordat.

Entrevista a Samuel Reyes, director de l'Agència Catalana de l'Aigua

0:00 / 0:00

Més actualitat

SOCIETAT

Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, sobre l'autobús bolcat a la C-32 amb desenes de ferits: “Temíem el pitjor!” 

En una entrevista a Ràdio Estel, Amor desconeix les causes de per què l’autobús ha bolcat a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera

16 juliol 2024

Redacció

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció