En directe

La Missa de cada dia

MEDI AMBIENT

Samuel Reyes: "L'ACA ha multat una quinzena de municipis per incomplir el Pla de Sequera"

El director de l'Agència Catalana de l'Aigua assegura que són al voltant de 15 i no 30 els municipis multats, com ha transcendit en les últimes hores

9 octubre 2023

Redacció

Comparteix

El director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) assegura que són al voltant de 15 i no 30 els municipis multats pel Pla de Sequera, com ha transcendit en les últimes hores. En una entrevista a 'La Caravana', Samuel Reyes ha assegurat que s'han barrejat dades a l'hora d'explicar la quantitat de municipis que l'Agència Catalana de l'Aigua ha multat per incompliments.

Reyes ha especificat als micròfons de Ràdio Estel que el pla d'emergència només l'han de preparar els municipis que tenen més de 20.000 habitants, 64 dels quals a les conques internes. "D'aquests, vuit han estat sancionats. Alguns van fer el pagament aviat i la sanció va ser de 300 euros i d'altres van al·legar i han tingut sancions diferents", ha explicat. A banda, el director ha detallat que s'ha multat uns 10 municipis per no tenir dades, tot i requerir-los-hi diverses vegades. "Els hi hem exigit perquè és obligatori, però així i tot no les tenim". Per tant, diu que són al voltant d'una quinzena i no una trentena, com alguns mitjans han apuntat.

Sobre la possibilitat que tornem a veure vaixells que portin aigua, Reyes no ho ha descartat, ja que en una situació d'emergència tot és possible. "No se sap, en una situació així cal tenir un ventall de possibilitats i no tancar-se", ha assegurat. Reyes ha remarcat que estem pitjor que l'any 2008, però més preparats.

Al desembre, més restriccions si no plou

Si no plou, està previst, segons els càlculs, que el sistema Ter Llobregat, és a dir, l'àrea metropolitana de Barcelona i Girona, entrin en emergència el mes de desembre. El director de l'ACA ha explicat que es reduirà la dotació per habitant a 200 litres, inclòs establiments com bars i restaurants. Tot plegat, comptant les restriccions que actualment hi ha vigents.

Consells per estalviar aigua

Amb tot, Reyes ha donat alguns consells a la població per reduir el consum d'aigua. "Hem de recordar que estem en sequera no només a casa, sinó també a l'oficina, al bar o restaurants. Vigila les aixetes dels bars, que no paren de gotejar, i fes servir productes eco en rentaplats o rentavaixelles", ha recordat.

Entrevista a Samuel Reyes, director de l'Agència Catalana de l'Aigua

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció