En directe

Cocodril Club

AVUI ÉS FESTA

Sant Jeroni de la Murtra, sis segles d’històries

Déu vos guard amics, avui és festa Divendres passat va ser la festa de Sant Jeroni, patró dels traductorsi dels llibreters i inspirador de l’Orde…

1 octubre 2016

Comparteix

Déu vos guard amics, avui és festa

Divendres passat va ser la festa de Sant Jeroni, patró dels traductorsi dels llibreters i inspirador de lOrde dels jerònims que fou durant segles molt important a la Península. Entre els monestirsque habitaren els jerònims abans dela desamortització hi havia el deYuste i el dEl Escorial.Enguany se celebra el sisè centenari de Sant Jeroni dela Murtra, l’únic monestirjerònim masculí que es conserva dempeus avuia Catalunya.  Amb aquest motiu, sestan celebrant un seguit dactes amb el lema Sant Jeroni de la Murtra,1416-2016: sis segles dhistòries Actualment el monestir és un lloc de repòs obert a tothom,especialment a intel·lectuals i artistes quevulguin retirar-shi uns dies en solitud i silenci. Cada diumenge shi celebra leucaristia i hi hatambé visites guiades. Es pot visitar el claustre, talment un llibre enpedra del segle XV, el Refetor, lantiga cuina conventual iles ruïnes de lesglésia monàstica. Entre els fons quecustodia Sant Jeroni de la Murtra hi ha larxiu i la biblioteca del bisbe Joan Carrera, tan vinculat a aquestaemissora.

El dissabte dia 22 doctubre farà sis segles que el mercader Bertran Nicolau va comprar lantiga casa de la Murtra, prop de Badalona, on es va establir unapetita comunitat de jerònims. Ambaquest motiu se celebrarà una jornada acadèmica que pretén difondrealgunes novetats en la investigació històrica daquest cenobi badaloní, joia del gòtic català i bressol despiritualitat ahir i avui.

Per més informació info@lamurtra. cat

Que tingueu una bona festa.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció