En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"Sant Jordi és una festa catalana de cultura, amor i pau"

La diada de Sant Jordi, amb els seus valors i la seva dimensió festiva, cultural i religiosa, ha estat protagonista aquest divendres en el programa…

21 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
La diada de Sant Jordi, amb els seus valors i la seva dimensió festiva, cultural i religiosa, ha estat protagonista aquest divendres en el programa El Mirador de l'actualitat, a Ràdio Estel. El director editorial de Claret, Marcel·lí López, la coeditora de Fragmenta i responsable de la seva col·lecció infantil Inês Castel-Branco i el cap de Promocions de Paulines, Quique Fernández, han coincidit a l'hora de qualificar el 23 d'abril de "festa catalana de cultura, amor i pau". Marcel·lí López ha destacat que el fet de coincidir la jornada aquest any amb un diumenge "globalment no presentarà resultats gaire diferents, perquè allò que es pot perdre a Barcelona, es pot guanyar en altres punts de Catalunya on hi va més gent de les grans ciutats". Ha admès, això sí, que Claret i altres llibreries i editorials més concentrades a la capital "sí que poden notar una mica més l'impacte de no ser dia feiner".
A banda de presentar tots tres les respectives novetats de les seves editorials, han assegurat que Sant Jordi té una mica de tot: dimensió festiva al carrer, tradicions com ara el llibre i la rosa i sobretot molta cultura. Quique Fernández, això sí, ha reivindicat l'origen religiós, perquè "sempre és bo que Catalunya s'encomani al seu patró, que dona nom, al cap i a la fi, a la diada". Inês Castel-Branco ha presentat dues noves publicacions de la col·lecció infantil Petit Fragmenta, una d'elles a partir d'una història relacionada amb un conte budista.  Marcel·lí López ha anunciat que "Claret oferirà llibres i signatures d'autors a la llibreria del carrer Roger de Llúria de Barcelona, a la Rambla de Catalunya cantonada Consell de Cent, també al centre, i al Palau Robert. Fragmenta, per la seva banda, també tindrà presència a la capital catalana, en aquest cas al Passeig de Gràcia cantonada Mallorca, mentre que Paulines serà a la llibreria de la Ronda de Sant Pere número 19 i també a la Parròquia de la Medalla Miraculosa (Carrer Consell de Cent, 110).

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent a aquest divendres 21 d'abril

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció