En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

Sant'Egidio presenta la guia 2019 "On menjar, dormir, rentar-se"

La Comunitat deSant’Egidio de Barcelona ha presentat la guia On menjar, dormir, rentar-se 2019.Es tracta, com ha destacat Jaume Castro, responsable de Sant’Egidio, d’unabrúixola perquè…

8 febrer 2019

Carme Munté Margalef

Comparteix

La Comunitat deSant’Egidio de Barcelona ha presentat la guia On menjar, dormir, rentar-se 2019.Es tracta, com ha destacat Jaume Castro, responsable de Sant’Egidio, d’unabrúixola perquè les persones pobres puguin orientar-se sobre els diversosserveis al seu abast, alhora que d’una radiografia de la solidaritat de laciutat de Barcelona. Segons ha manifestat Jaume Castro, «s'arriba al carrer noperquè es vol, o només com a conseqüència d'històries personals, sinó també perla dificultat de la vida en les grans ciutats». I així com ara com ara «no hiha ningú que no tingui un lloc on menjar a Barcelona», no es pot dir el mateixen el cas de dormir i de rentar-se.

«Vivim en untemps complex, hi ha una crisi de l’habitatge i per a una persona sola elspreus dels lloguers es fan insostenibles», ha constatat el responsable de laComunitat de Sant’Egidio. Per això, ha proposat a les administracions augmentarel nombre dels llocs disponibles per l’emergència i la creació de petitscentres d’acollida nocturns.

Així mateix, hadestacat que la Comunitat de Sant’Egidio proposarà pròximament un nou servei dedutxa per a les persones del carrer. «Un petit servei que vol ser un model, feten col·laboració amb el teixit associatiu de la ciutat: la dutxa amiga», haexplicat Jaume Castro.

L’any 2018 laComunitat de Sant’Egidio va distribuir 10.000 àpats pel carrer de Barcelona, 1.000mantes i sacs de dormir, 41,25 tones d’aliments, 2.750 paquets alimentaris i5.000 sopars al menjador de la Casa de la Solidaritat. Tot plegat gràcies a laimplicació de 400 voluntaris, ciutadans que, com ha destacat Jaume Castro,esdevenen «sentinelles per a aquells que viuen al carrer» (3.900 persones a laciutat de Barcelona).

La guia On menjar,dormir, rentar-se 2019 es distribueix de manera gratuïta a les persones sense sostrei als treballadors de serveis. En total se’n fan 2.000 exemplars. La guiarecull totes les indicacions dels serveis públics i privats indispensables perqui es troba en necessitat.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció