En directe

Sense distància

ACCIÓ SOCIAL

Sant'Egidio presenta la guia 2019 "On menjar, dormir, rentar-se"

La Comunitat deSant’Egidio de Barcelona ha presentat la guia On menjar, dormir, rentar-se 2019.Es tracta, com ha destacat Jaume Castro, responsable de Sant’Egidio, d’unabrúixola perquè…

8 febrer 2019

Carme Munté Margalef

Comparteix

La Comunitat deSant’Egidio de Barcelona ha presentat la guia On menjar, dormir, rentar-se 2019.Es tracta, com ha destacat Jaume Castro, responsable de Sant’Egidio, d’unabrúixola perquè les persones pobres puguin orientar-se sobre els diversosserveis al seu abast, alhora que d’una radiografia de la solidaritat de laciutat de Barcelona. Segons ha manifestat Jaume Castro, «s'arriba al carrer noperquè es vol, o només com a conseqüència d'històries personals, sinó també perla dificultat de la vida en les grans ciutats». I així com ara com ara «no hiha ningú que no tingui un lloc on menjar a Barcelona», no es pot dir el mateixen el cas de dormir i de rentar-se.

«Vivim en untemps complex, hi ha una crisi de l’habitatge i per a una persona sola elspreus dels lloguers es fan insostenibles», ha constatat el responsable de laComunitat de Sant’Egidio. Per això, ha proposat a les administracions augmentarel nombre dels llocs disponibles per l’emergència i la creació de petitscentres d’acollida nocturns.

Així mateix, hadestacat que la Comunitat de Sant’Egidio proposarà pròximament un nou servei dedutxa per a les persones del carrer. «Un petit servei que vol ser un model, feten col·laboració amb el teixit associatiu de la ciutat: la dutxa amiga», haexplicat Jaume Castro.

L’any 2018 laComunitat de Sant’Egidio va distribuir 10.000 àpats pel carrer de Barcelona, 1.000mantes i sacs de dormir, 41,25 tones d’aliments, 2.750 paquets alimentaris i5.000 sopars al menjador de la Casa de la Solidaritat. Tot plegat gràcies a laimplicació de 400 voluntaris, ciutadans que, com ha destacat Jaume Castro,esdevenen «sentinelles per a aquells que viuen al carrer» (3.900 persones a laciutat de Barcelona).

La guia On menjar,dormir, rentar-se 2019 es distribueix de manera gratuïta a les persones sense sostrei als treballadors de serveis. En total se’n fan 2.000 exemplars. La guiarecull totes les indicacions dels serveis públics i privats indispensables perqui es troba en necessitat.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció