En directe

El Matí a Ràdio Estel

POLÍTICA

Santi Rodríguez, secretari general del PP català: "La salut del partit a casa nostra és bona"

El secretari general del Partit Popular Català, l'exdiputat Santi Rodríguez, ha allunyat els fantasmes d'una possible desaparició del partit a Catalunya i assegura que la salut del PP a casa nostra "és bona". Rodríguez ha contestat d'aquesta manera a les reiterades cartes que un dels fundadors del partit a Catalunya, Manuel Milián Mestre, ha enviat a Pablo Casado alertant de la situació preocupant que viu el partit. Rodríguez ho ha dit en una entrevista aquest dimarts al programa 'El Matí a Ràdio Estel'.

18 gener 2022

Redacció

Comparteix

Santi Rodríguez, secretari general del PPC, admet que el PP ha patit un "retrocés" en només deu anys -passant de 19 a 3 diputats-, però explica que són "forts" i que estan "abocats en la implantació territorial per preparar les properes municipals", que s'han de celebrar el maig del 2023.

Per afrontar futures eleccions, el PP no es vol desvincular ni tancar les portes a persones independents que vulguin sumar-se al projecte del partit, com Josep Bou a l'Ajuntament de Barcelona o com el cas d'Eva Parera i Lorena Roldán al Parlament. "Els independents són el present" ha assegurat Rodríguez a la vegada que defensa que els calen "persones de sensibilitats diferents per reunificar l'espai del centredreta" a Catalunya. A més, ha defensat la figura d'Alejandro Fernández com a president del partit de qui ha dit que esta "al capdavant d'aquesta reimplantació" del PP.

Santi Rodríguez, secretari general del PPC, durant el ple extraordinari en el Parlament de Catalunya després de la decisió de la Junta Electoral el 4 de gener de 2020
Santi Rodríguez, secretari general del PPC, durant el ple extraordinari en el Parlament de Catalunya després de la decisió de la Junta Electoral el 4 de gener de 2020. EP

La llicència per edat

D'altra banda, Santi Rodríguez, que era diputat al Parlament quan es va aprovar la llicència per edat que permet als treballadors del Parlament de Catalunya deixar de treballar als 60 anys i mantenir el 100% del sou fins a la jubilació, ha confirmat que "desconeixia" l'existència d'aquest mecanisme, que considera "inadmissible" i que creu que "s'hauria de suprimir". Malgrat això, admet que quan es va aprovar, l'any 2008, "era una època d'excessos" i ha posat d'exemple els cotxes oficials que feien servir el president i els membres de la mesa.

"Que els treballadors del Parlament de Catalunya deixin de treballar amb 60 anys i mantinguin tot el seu sou fin a la jubilació, és un mecanisme inadmissible que s'hauria de suprimir"

El govern de Pere Aragonès

Valorant l'actualitat política i la gestió de l'actual govern de Pere Aragonès, des del PP català es miren amb atenció els canvis a la cúpula dels Mossos d'Esquadra impulsats per conseller d'Interior Joan Ignasi Elena. Per això, els populars han demanat que Elena comparegui en una comissió al Parlament per explicar i argumentar els canvis que, segons Santi Rodríguez, "són massa importants i rellevants perquè passin com una simple remodelació" del cos.

Entrevista a Santi Rodríguez, secretari general del PPC

0:00 / 0:00

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció