En directe

Cocodril Club

ESGLÉSIA CATALUNYA

Se suspèn la celebració pública de l’eucaristia pel bisbe Casaldàliga a Barcelona

La celebració pública a Barcelona en memòria del bisbeclaretià Pere Casaldàliga i Pla prevista pel dimarts 8 de setembrea Barcelona ha quedat suspesa. L’acte previst al Santuari…

28 agost 2020

Claretians

Comparteix

La celebració pública a Barcelona en memòria del bisbeclaretià Pere Casaldàliga i Pla prevista pel dimarts 8 de setembrea Barcelona ha quedat suspesa. L’acte previst al Santuari del Cor de Mariaestava organitzat pels Missioners Claretians i l’Associació Araguaia amb elBisbe Casaldàliga. Davant l’augment del risc de rebrot de l’afectació delCovid-19 s’ha considerat que era més adient ajornar per un altre moment unacelebració pública de memòria i record del bisbe Casaldàliga a Barcelona i esfarà sense la presència de fidels. Els organitzadors han preferit nomotivar trobades socials ni fomentar desplaçaments durant aquests dies, tot ique els actes religiosos estan permesos amb un 33% d’aforament.

Els Missioners Claretians mantindran la celebració previstaperò sense l’assistència de fidels i l’Eucaristia s’emetrà en directe pel canal de Youtube dels Missioners Claretians deCatalunya i per Ràdio Estel.

L’Eucaristia se celebrarà el 8 de setembre coincidint ambels 75 anys de la primera professió de Pere Casaldàliga com a missionerclaretià i un mes després de la seva mort a Batatais, al Brasil. En ladiada de la Mare de Déu de setembre de l’any 1945 Casaldàliga va fer els votscom a religiós en la congregació fundada per sant Antoni Maria Claret.

A través de l’emissió de l’Eucaristia es proposa unir-sevirtualment en la pregària en aquesta celebració. Els Missioners Claretians il’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga preveuen organitzar més endavantun altre acte de memòria i d’homenatge quan la situació sanitària facilitiactes amb més aforament.

La defensa dels més febles i la denúncia de lesinjustícies de caràcter polític, social, ecològic i econòmic han estat elseixos vitals de Pere Casaldàliga. Una acció motivada per la seva vocaciómissionera, que l’ha sostingut durant més de cinquanta anys a l’Amazònia. Ambla Prelatura de São Félix ha construït una Església pobra i comunitària. Va viuresempre amb austeritat i renunciant de forma explícita a tota mena deprivilegis. Casaldàliga va viure radicalment el cristianisme al costat dels méspobres i va saber compartir amb persones de totes les creences la lluita i eltreball per acabar amb les desigualtats.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció