En directe

Fabricació Pròpia

HABITATGE

El Sindicat de Llogateres acusa el sector immobiliari de perseguir les rendes antigues i aprofitar "qualsevol excusa" per fer fora veïns

El portaveu del Sindicat de Llogateres, Enric Aragonès, diu que el topall dels preus dels lloguers arriba tard: "Es congelarà un preu 176 euros més car que si s'hagués fet quan es va prometre"

2 febrer 2024

Redacció

Comparteix

El Sindicat de Llogateres acusa el sector immobiliari de perseguir les rendes antigues. Enric Aragonès, portaveu del Sindicat de Llogateres, critica que "ja fa molt de temps que rendistes i immobiliàries tenen la vista fixada en acabar amb els contractes de renda antiga" i que "s'agafen a qualsevol excusa que puguin tenir, fins i tot, entabanant a la gent". "Es tracta de xuclar el màxim benefici com una sangonera i en aquest cas de la Blanca han aprofitat per fer-la fora de casa per aquestes obres".

Així ho ha dit en una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel arran del cas de la veïna del barri Gòtic de Barcelona que aquest dijous la van desnonar per un impagament de 88 euros per unes obres.

"Es tracta de xuclar el màxim benefici com una sangonera"
Veïns i activistes davant l'edifici on viu la dona de 78 anys que volen desnonar, al Gòtic de Barcelona | ACN
Veïns i activistes davant l'edifici on viu la Blanca, al Gòtic de Barcelona, el passat mes de novembre | ACN

El Sindicat de Llogateres acusa al sector immobiliari i a l'Ajuntament de perseguir les rendes antigues

Aragonès ha assenyalat que hi ha diversos responsables: la propietat i l'Ajuntament de Barcelona. El portaveu ha recordat que al novembre, Blanca ja tenia una ordre de desnonament, però es va aturar perquè l'Ajuntament volia pactar amb la propietat pagar la diferència que hi havia entre la renda antiga i el nou lloguer que demanava la propietat, uns 1.000 euros, fins que li assignessin un pis de protecció oficial.

"Blanca ja tenia una ordre de desnonament al novembre, però es va aturar, perquè l'Ajuntament volia pactar amb la propietat pagar la diferència que hi havia entre la renda antiga i el nou lloguer"

Aragonès ha assegurat que, "malgrat que la Blanca tenia un informe de vulnerabilitat i s'havia arribat a un acord amb la propietat, la mesa de serveis socials va decidir no tirar endavant l'acord". Per contra, l'Ajuntament passa la pilota a la propietat i assegura que va ser ella qui no va acceptar el pacte.

El topall dels preus del lloguer "va tard"

Durant el mes de febrer està previst que comenci a limitar-se el preu del lloguer a les zones declarades com a àrees 'tensades' d'habitatge. Així ho van acordar el Govern espanyol i català fa unes setmanes. Per al sindicat, la mesura arriba tard. "PSOE i Sumar van signar que regularien el preu del lloguer el 2019. Encara que ara entri en vigor i es congeli, es congelarà un preu 176 euros més car que si s'hagués fet quan es va prometre", ha remarcat Aragonès.

El portaveu també ha manifestat que "ens sembla un error el fet que s'hagi estat anunciant i no entri en vigor perquè el que fa és que els arrendadors intentin apujar el preu a la desesperada" abans no entri en vigor la congelació de preus. El portaveu entén que aquesta mesura "dona un respir, però no ens podem acontentar amb això, els preus han de baixar radicalment".

"Que s'hagi anunciat i no entri en vigor fa que els arrendadors intentin apujar el preu a la desesperada"

El sindicat proposa dues mesures com a solució al creixement augment del preu del lloguer a Catalunya. En primer lloc, la regulació dels preus i, en segon lloc, "tenir un parc d'habitatge com Déu mana". "La combinació d'aquestes dues mesures han de poder donar resposta, però en el fons el problema que tenim és que l'habitatge forma part del mercat i per a molta gent és un bé d'inversió. Gent que compra habitatge no per viure-hi sinó per treure'n rendes", ha sentenciat.

Entrevista a Enric Aragonès, portaveu del Sindicat de Llogateres

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Lluís Marco: "Em fa por la clonació i que em facin passar per un de VOX"

Lluís Marco i Raimon Molins als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor és a la Sala Atrium amb Raimon Molins interpretant 'Una còpia', una obra sobre la clonació i el trobar-se a si mateix

26 febrer 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Asaja no descarta una vaga general: "Ja n'hi ha prou de paraules, el que volem són mesures"

Tractors aparcat a l'AP-7, a tocar de l'entrada del Port de Tarragona, el 13 de febrer de 2024 | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, Juan José Álvarez, secretari de l'organització, demana implicació de tot el Govern espanyol i no només del ministeri d'Agricultura

26 febrer 2024

Redacció

SOCIETAT

L'esfondrament de l'edifici del carrer Canigó de Badalona era "indetectable"

Els bombers treballen en l'edifici sinistrat del carrer Canigó de Badalona el 7 de febrer de 2024 | Arxiu ACN

Així ho indica el cap de l'àrea tècnica del Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona, Jordi Marrot, en declaracions a Ràdio Estel arran d'una primera anàlisi visual

26 febrer 2024

Redacció