En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"Segueix sent sorprenent que algú ho deixi tot per ser missioner"

Josep Riera, director del Secretariat de Missions de l'Arquebisbat de Barcelona, i Sara Martín i Aranza Martín, organitzadores d'una Jornada de Portes Obertes a les Dominiques…

19 octubre 2018

@rafasanahuja

Comparteix
Josep Riera, director del Secretariat de Missions de l'Arquebisbat de Barcelona, i Sara Martín i Aranza Martín, organitzadores d'una Jornada de Portes Obertes a les Dominiques de Sant Cugat del Vallès, han parlat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat sobre el paper de missioners i missioneres arreu del món. Riera ha destacat que "la vida espiritual dels missioners, els quals sempre parteixen a partir d'una trobada personal amb Crist. Després, marxen a qualsevol part del món, ajuden en el que poden, fan tasca social, donen testimoni i moltes vegades únicament es dediquen a estar i fer present Crist". De la mateixa manera, també ha comentat el lema que té aquest any la jornada del Domund, que és Canvia el món. "És possible canviar el món, i cadascú pot fer-ho amb les seves pròpies mans". A més, ha recordat que "mai  no són massa missioners, perquè hi ha molta més demanda de missió que la que podem oferir". També ha animat tothom a col·laborar de la manera que puguin amb tota aquesta obra missionera.
Per la seva banda, Sara Martín i Aranza Martín han comentat en què consisteix el projecte que aquests dies presenten a Sant Cugat del Vallès. Es tracta d'una Jornada de Portes Obertes a les Dominiques organitzada per a aquest dissabte, de 10.00 a 20.00 hores. "Volem donar a conèixer en què consisteix la vida contemplantiva a la gent i que no vegin aquesta opció de vida com una cosa allunyat o estrany. La idea és que puguin acostar-se al convent de la mateixa manera que anirien a casa del seu cosí", ha explicat. També han dit que entrar al convent "és com entrar en un altre món, perquè la calma i la pau que s'hi respira no té res a veure amb la resta de coses". A més, totes dues han recordat la importància de l'oració de les Dominiques i de qualsevol orde de religioses: "És una cosa que no es veu, però vital per al funcionament del món i de l'Església". 

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 18 d'octubre.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció