En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

"Sento vergonya davant fets comesos a innocents com els nens"

“Cal posar sempre la persona com a màxima de la nostra activitat pastoral, i ens produeix vergonya i sorgeix una crida forta al penediment, ja…

7 febrer 2019

Carme Munté Margalef

Comparteix
“Cal posar sempre la persona com a màxima de la nostra activitat pastoral, i ens produeix vergonya i sorgeix una crida forta al penediment, ja que són germans nostres els qui han causat mal.” L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, així ho manifesta en una CARTA feta pública aquest dijous 7 de febrer arran dels escàndols d’abusos sexuals que afecten diversos preveres de l’arxidiòcesi de Tarragona. L'escrit es publicarà el diumenge 17 en el full diocesà i també en el setmanari Catalunya Cristiana.

“Admetre fets tan dolorosos entre nosaltres no és fàcil. Som una comunitat cridada a servir i a caminar junts, i el primer que sento és vergonya quan escolto fets comesos a innocents com són els nens, encara que sigui d’ara fa molts anys”, manifesta Jaume Pujol. “La gravetat dels fets explicats amb detall m’omple de pena, d’indignació i em porta a pregar primer de tot per les víctimes i a estar disponible per ajudar-les en tot el que necessiten", diu també.

En un altre moment, el prelat assegura que "demanar perdó és part del ministeri que portem com un tresor en Crist, com també posar tots els mitjans perquè això mai no succeeixi ni torni a produir-se". Finalment anima a "viure aquests moments tan durs amb confiança en el Senyor i us demano que pregueu pels vostres mossens", als quals agraeix "tot el seu treball a les parròquies i en tantes altres activitats que es desenvolupen en favor de la infància, l’adolescència i la joventut".

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció