En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

"Sento vergonya davant fets comesos a innocents com els nens"

“Cal posar sempre la persona com a màxima de la nostra activitat pastoral, i ens produeix vergonya i sorgeix una crida forta al penediment, ja…

7 febrer 2019

Carme Munté Margalef

Comparteix
“Cal posar sempre la persona com a màxima de la nostra activitat pastoral, i ens produeix vergonya i sorgeix una crida forta al penediment, ja que són germans nostres els qui han causat mal.” L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, així ho manifesta en una CARTA feta pública aquest dijous 7 de febrer arran dels escàndols d’abusos sexuals que afecten diversos preveres de l’arxidiòcesi de Tarragona. L'escrit es publicarà el diumenge 17 en el full diocesà i també en el setmanari Catalunya Cristiana.

“Admetre fets tan dolorosos entre nosaltres no és fàcil. Som una comunitat cridada a servir i a caminar junts, i el primer que sento és vergonya quan escolto fets comesos a innocents com són els nens, encara que sigui d’ara fa molts anys”, manifesta Jaume Pujol. “La gravetat dels fets explicats amb detall m’omple de pena, d’indignació i em porta a pregar primer de tot per les víctimes i a estar disponible per ajudar-les en tot el que necessiten", diu també.

En un altre moment, el prelat assegura que "demanar perdó és part del ministeri que portem com un tresor en Crist, com també posar tots els mitjans perquè això mai no succeeixi ni torni a produir-se". Finalment anima a "viure aquests moments tan durs amb confiança en el Senyor i us demano que pregueu pels vostres mossens", als quals agraeix "tot el seu treball a les parròquies i en tantes altres activitats que es desenvolupen en favor de la infància, l’adolescència i la joventut".

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció