En directe

Camins

ESGLÉSIA CATALUNYA

"Sento vergonya davant fets comesos a innocents com els nens"

“Cal posar sempre la persona com a màxima de la nostra activitat pastoral, i ens produeix vergonya i sorgeix una crida forta al penediment, ja…

7 febrer 2019

Carme Munté Margalef

Comparteix
“Cal posar sempre la persona com a màxima de la nostra activitat pastoral, i ens produeix vergonya i sorgeix una crida forta al penediment, ja que són germans nostres els qui han causat mal.” L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, així ho manifesta en una CARTA feta pública aquest dijous 7 de febrer arran dels escàndols d’abusos sexuals que afecten diversos preveres de l’arxidiòcesi de Tarragona. L'escrit es publicarà el diumenge 17 en el full diocesà i també en el setmanari Catalunya Cristiana.

“Admetre fets tan dolorosos entre nosaltres no és fàcil. Som una comunitat cridada a servir i a caminar junts, i el primer que sento és vergonya quan escolto fets comesos a innocents com són els nens, encara que sigui d’ara fa molts anys”, manifesta Jaume Pujol. “La gravetat dels fets explicats amb detall m’omple de pena, d’indignació i em porta a pregar primer de tot per les víctimes i a estar disponible per ajudar-les en tot el que necessiten", diu també.

En un altre moment, el prelat assegura que "demanar perdó és part del ministeri que portem com un tresor en Crist, com també posar tots els mitjans perquè això mai no succeeixi ni torni a produir-se". Finalment anima a "viure aquests moments tan durs amb confiança en el Senyor i us demano que pregueu pels vostres mossens", als quals agraeix "tot el seu treball a les parròquies i en tantes altres activitats que es desenvolupen en favor de la infància, l’adolescència i la joventut".

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció