En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

Sergi Belbel: "Em van rebutjar el text de 'Hamlet.01' a tots els teatres on el vaig enviar"

L'autor i director parla d'aquesta obra i recorda la figura de l'actriu Anna Lizaran

17 octubre 2023

Redacció

Comparteix
Sergi Belbel als estudis de Ràdio Estel

Sergi Belbel sobre el rebuig del text de'Hamlet.01'

Sergi Belbel és l'autor i el director de 'Hamlet.01', una obra que està de gira per tot Catalunya i que ara trobem al teatre La Biblioteca de Barcelona de la companyia La Perla 29. En format 'stand up comedy' (o potser 'stand up tragedy'?), l'obra té un únic actor: Enric Cambray, que defensa el text del primer acte de la gran obra de Shakespeare. Però lluny de convèncer amb aquestes referències, molts teatres no la van voler i en aquesta entrevista, Belbel s'obre en canal: "Em van rebutjar el text de 'Hamlet.01' a tots els teatres on el vaig enviar", diu. "I rebia contestació per escrit de gent que jo coneixia molt bé".

En una entrevista amb Joan Trias al programa La Caravana de Ràdio Estel, Belbel no només explica el rebuig del text de 'Hamlet.01', sinó també els orígens "d'aquesta idea esbojarrada": una versió de més de cinc hores de Hamlet cortesia de Patrice Chéreau al Palau des Papes el 1988 i una frase de Cambray. "No pertanyo a cap família de teatre, siguem conscients, ningú em donarà mai un Hamlet", li va dir l'actor un vespre qualsevol. El text ha estat escrit expressament per a ell, conscient de la importància per a un autor de trobar un actor que sàpiga defensar el text dalt de l'escenari i entendre l'autor completament. "Un autor sense actor es podreix per sempre".

I, per descomptat, Belbel ha recordat Anna Lizaran, per a la qual Belbel va escriure Forasters. "Em vaig quedar molt orfe sense l'Anna i Cambray ha vingut, d'alguna manera, a substituir-la".

Belbel ha escrit un primer acte minimalista, amb un actor sobre un tamboret, de dues hores de duració. Però té més text a la recambra! Tot, per la "fascinació de voler entendre Shakespeare".

Els premis Butaca

L'entrevista a Sergi Belbel s'ha allargat fins que hem conegut els nominats als Premis Butaca, i Belbel ha sabut que Pares Normals, un musical d'Els Amics de les Arts i Minoria Absoluta pel qual Belbel va fer la direcció escènica, ha estat nominat millor musical. El grup, a més, està nominat a la millor composició musical.

Entrevista a l'autor i director teatral Sergi Belbel

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció