En directe

Fabricació pròpia

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sergi Gordo: "Estic molt feliç en una diòcesi molt acollidora"

El nou bisbe de Tortosa assegura que la seva gran prioritat és "caminar tots junts vivint l'alegria del baptisme"

6 octubre 2023

Redacció

Comparteix
Sergi Gordo nou bisbe Tortosa
Sergi Gordo, nou Bisbe de Tortosa

El bisbe de Tortosa, Sergi Gordo, ha destacat aquest divendres que les seves prioritats en aquesta nova etapa per a ell se centren en un "treball per caminar tots junts, vivint l'alegria del baptisme i pregant per les vocacions, perquè necessitem pastors per a les comunitats". En una entrevista al programa Sense distància de Ràdio Estel tot just 4 setmanes després d'iniciar el seu ministeri, el prelat català ha assegurat que està "molt feliç en una diòcesi molt acollidora" i on se sent "a casa, en unes terres que tenen el tresor de la unitat gràcies a la seu de Tortosa". "No tinc temps per avorrir-me", ha afegit.

D'altra banda, Sergi Gordo ha explicat que ha començat a visitar ja molts pobles del seu nou bisbat, "un territori eclesial divers, amb muntanya i mar i amb una part a Catalunya i una altra, a la Comunitat Valenciana". Pel que fa als seus grans desitjos, el bisbe de Tortosa ha comentat que, "si es treballa conjuntament, tots ens estimem, cosa que és un goig perquè ens ajudem els uns als altres amb un tracte molt proper que val la pena impulsar i millorar". Sergi Gordo ha tornat a fer seves les conegudes paraules de Sant Agustí: "Soc cristià amb vosaltres i bisbe per a vosaltres".

Finalment, el bisbe de Tortosa ha dit que "enfortir el treball interdiocesà és un repte molt important". Tenint en compte que és des de fa pocs anys el secretari de la Tarragonense, Sergi Gordo ha recordat que Tortos i la resta de diòcesis amb seu a Catalunya "són germanes i comparteixen un treball que afecta totes les seves comunitats cristianes".

Entrevista al bisbe de Tortosa, Sergi Gordo

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció