En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sergi Gordo: "Estic molt feliç en una diòcesi molt acollidora"

El nou bisbe de Tortosa assegura que la seva gran prioritat és "caminar tots junts vivint l'alegria del baptisme"

6 octubre 2023

Redacció

Comparteix
Sergi Gordo nou bisbe Tortosa
Sergi Gordo, nou Bisbe de Tortosa

El bisbe de Tortosa, Sergi Gordo, ha destacat aquest divendres que les seves prioritats en aquesta nova etapa per a ell se centren en un "treball per caminar tots junts, vivint l'alegria del baptisme i pregant per les vocacions, perquè necessitem pastors per a les comunitats". En una entrevista al programa Sense distància de Ràdio Estel tot just 4 setmanes després d'iniciar el seu ministeri, el prelat català ha assegurat que està "molt feliç en una diòcesi molt acollidora" i on se sent "a casa, en unes terres que tenen el tresor de la unitat gràcies a la seu de Tortosa". "No tinc temps per avorrir-me", ha afegit.

D'altra banda, Sergi Gordo ha explicat que ha començat a visitar ja molts pobles del seu nou bisbat, "un territori eclesial divers, amb muntanya i mar i amb una part a Catalunya i una altra, a la Comunitat Valenciana". Pel que fa als seus grans desitjos, el bisbe de Tortosa ha comentat que, "si es treballa conjuntament, tots ens estimem, cosa que és un goig perquè ens ajudem els uns als altres amb un tracte molt proper que val la pena impulsar i millorar". Sergi Gordo ha tornat a fer seves les conegudes paraules de Sant Agustí: "Soc cristià amb vosaltres i bisbe per a vosaltres".

Finalment, el bisbe de Tortosa ha dit que "enfortir el treball interdiocesà és un repte molt important". Tenint en compte que és des de fa pocs anys el secretari de la Tarragonense, Sergi Gordo ha recordat que Tortos i la resta de diòcesis amb seu a Catalunya "són germanes i comparteixen un treball que afecta totes les seves comunitats cristianes".

Entrevista al bisbe de Tortosa, Sergi Gordo

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció