En directe

Sons de la terra

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sergi Gordo i Antoni Vadell, nous bisbes auxiliars de Barcelona

El Vaticà ha fet públic el nom dels nous bisbes auxiliars de Barcelona: Mn. Sergi Gordo Rodríguez, canceller secretari general de l'arxidiòcesi barcelonina, i Antoni…

19 juny 2017

Redacció

Comparteix

El Vaticà ha fet públic el nom dels nous bisbes auxiliars de Barcelona: Mn. Sergi Gordo Rodríguez, canceller secretari general de l'arxidiòcesi barcelonina, i Antoni Vadell Ferrer, vicari episcopal per a l'Evangelització de la diòcesi de Mallorca.

L'actual bisbe auxiliar de Barcelona i administrador apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, continuarà exercint els dos càrrecs a cavall entre les dues diòcesis.

Els perfils

Sergi Gordo va néixer a Barcelona el 1967. Va ingressar als 14 anys al Seminari Menor i al Seminari Major va estudiar Filosofia i Teologia. Va ser ordenat sacerdot el 1992. És llicenciat en Filosofia per la Universitat Ramon Llull, on també ha estudiat el bienni de doctorat en Filosofia. Del 2001 al 2004 va ampliar estudis en Llengua i Filosofia a Munic.

El seu ministeri sacerdotal l'ha desenvolupat a la diòcesi de Barcelona, on ha estat adscrit a diferents parròquies i ha estat formador del Seminari Menor, col·laborador de la Delegació episcopal per a la Vida Consagrada i professor a la Facultat de Filosofia i del curs propedèutic del Seminari Conciliar.

Actualment és canceller de la cúria i secretari general de l'arquebisbat de Barcelona i secretari de la provícia eclesiàstica de Barcelona; canonge i membre del consell presbiteral, del col·legi de consultors i del consell pastoral diocesà; consiliari diocesà del Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona i membre del Patronat de la Fundació per a la construcció de la basílica de la Sagrada Família.

Antoni Vadell va néixer a Llucmajor (Mallorca) el 1972. Amb el seu nomenament serà el bisbe més jove de l'Estat espanyol amb 45 anys. Va ser ordenat sacerdot el 1998. Va obtenir la llicenciatura en Teologia, especialitat en Pastoral de la Joventut i Catequètica en el Pontifici Ateneu Salesià.

El seu ministeri sacerdotal l'ha desenvolupat a la diòcesi de Mallorca, on ha estat vicari parroquial, rector del Seminari Menor i delegat per a la Pastoral de les Vocacions i formador del Seminari Major, i delegat diocesà de Pastoral Catequètica i Litúrgica.

En l'actualitat és vicari episcopal per a l'Evangelització, rector de la unitat de Pastoral de la Mare de Déu i membre del col·legi de consultors i del consell presbiteral. També és professor de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Mallorca.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció