En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sergi Gordo i Antoni Vadell, nous bisbes auxiliars de Barcelona

El Vaticà ha fet públic el nom dels nous bisbes auxiliars de Barcelona: Mn. Sergi Gordo Rodríguez, canceller secretari general de l'arxidiòcesi barcelonina, i Antoni…

19 juny 2017

Redacció

Comparteix

El Vaticà ha fet públic el nom dels nous bisbes auxiliars de Barcelona: Mn. Sergi Gordo Rodríguez, canceller secretari general de l'arxidiòcesi barcelonina, i Antoni Vadell Ferrer, vicari episcopal per a l'Evangelització de la diòcesi de Mallorca.

L'actual bisbe auxiliar de Barcelona i administrador apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, continuarà exercint els dos càrrecs a cavall entre les dues diòcesis.

Els perfils

Sergi Gordo va néixer a Barcelona el 1967. Va ingressar als 14 anys al Seminari Menor i al Seminari Major va estudiar Filosofia i Teologia. Va ser ordenat sacerdot el 1992. És llicenciat en Filosofia per la Universitat Ramon Llull, on també ha estudiat el bienni de doctorat en Filosofia. Del 2001 al 2004 va ampliar estudis en Llengua i Filosofia a Munic.

El seu ministeri sacerdotal l'ha desenvolupat a la diòcesi de Barcelona, on ha estat adscrit a diferents parròquies i ha estat formador del Seminari Menor, col·laborador de la Delegació episcopal per a la Vida Consagrada i professor a la Facultat de Filosofia i del curs propedèutic del Seminari Conciliar.

Actualment és canceller de la cúria i secretari general de l'arquebisbat de Barcelona i secretari de la provícia eclesiàstica de Barcelona; canonge i membre del consell presbiteral, del col·legi de consultors i del consell pastoral diocesà; consiliari diocesà del Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona i membre del Patronat de la Fundació per a la construcció de la basílica de la Sagrada Família.

Antoni Vadell va néixer a Llucmajor (Mallorca) el 1972. Amb el seu nomenament serà el bisbe més jove de l'Estat espanyol amb 45 anys. Va ser ordenat sacerdot el 1998. Va obtenir la llicenciatura en Teologia, especialitat en Pastoral de la Joventut i Catequètica en el Pontifici Ateneu Salesià.

El seu ministeri sacerdotal l'ha desenvolupat a la diòcesi de Mallorca, on ha estat vicari parroquial, rector del Seminari Menor i delegat per a la Pastoral de les Vocacions i formador del Seminari Major, i delegat diocesà de Pastoral Catequètica i Litúrgica.

En l'actualitat és vicari episcopal per a l'Evangelització, rector de la unitat de Pastoral de la Mare de Déu i membre del col·legi de consultors i del consell presbiteral. També és professor de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Mallorca.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció