En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

S'estrena a Barcelona un musical sobre la visió que Santa Teresa, 500 anys després, tindria de la societat actual

Si Teresa volviera és el títol d'un llibre de Maria Victòria Molins que es posa ara en escena. Serà en una obra de teatre musical que…

10 març 2015

Redacció

Comparteix
Si Teresa volviera és el títol d'un llibre de Maria Victòria Molins que es posa ara en escena. Serà en una obra de teatre musical que es comença a representar el dissabte 28 de març (dia exacte dels 500 anys de Santa Teresa de Jesús) a les 20.30 h. al col·legi de les Teresianes del carrer Ganduxer, a Barcelona. L'escenificació posa el carisma i l'esperit de la santa en el moment actual. Victòria Molins ha dit aquest dimarts, en un col·loqui a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que "l'obra de teatre es basa en la idea del llibre, en què l'objectiu és entrar en el context del segle XVI, l'època en què va viure Teresa de Jesús". La religiosa, també coneguda per la seva tasca social els últims anys, ha afegit que l'obra de teatre desenvolupa un dels aspectes del mateix llibre, en aquest cas reconevertit en guió per a teatre i música. El marista i iniciador del grup Kairoi Toni Torrelles ha composat les músiques, a partir del guió de Molins, i Mar Fernández s'endinsa, com a actriu, en la figura de Teresa de Jesús.
El director de l'obra, Albert López Vivancos, en el mateix espai de Ràdio Estel, ha definit aquest treball teatral com "una barreja entre el realisme i l'espiritualitat, tot mostrant escenes on es veu el dia a dia de la societat actual i, en combinació amb això, fent sortir aparicions de Teresa en què mostra la seva sorpresa i s'adona que, després de 500 anys, hi ha coses que segueixen igual". López Vivancos ha afegit que el musical inclou  "45 persones en escena, amb Mar Fernández i professors, pares, mares i alumnes de Batxillerat i ESO, un gran equip que dóna forma a una narració de poc menys d'una hora i mitja".
En el col·loqui d'aquest dimarts, també ha intervingut Ana Amat, directora de l'Associcació de Mares i Pares (AMPA) de Cultura del col·legi Santa Teresa de Barcelona. Ha explicat que, "en el context de les celebracions pel cinquè centenari de la santa, es van anar decidint coses importants, dins el coratge que va ser la proposta de fer el musical". La primera representació és la preestrena, el divendres 27 de març, mentre que l'estrena oficial serà el dissabte 28. Amb un preu de 10 euros, es poden adquirir les entrades directament a l'escola de forma anticipada, tot tenint en compte que l'aforament està limitat a 300 persones. Ana Amat ha explicat també que, dins la trobada internacional de la Família Teresiana d'Enric d'Ossó, "es portarà la representació teatral a Ávila, concretament el 25 de juliol, com a culminació d'unes jornades que hauran començat a Tortosa".
Es pot escoltar aquí (minut 25'00") tota la conversa amb Maria Victòria Molins, Albert López Vivancos i Ana Amat.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció