En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

S'estrena a Barcelona un musical sobre la visió que Santa Teresa, 500 anys després, tindria de la societat actual

Si Teresa volviera és el títol d'un llibre de Maria Victòria Molins que es posa ara en escena. Serà en una obra de teatre musical que…

10 març 2015

Redacció

Comparteix
Si Teresa volviera és el títol d'un llibre de Maria Victòria Molins que es posa ara en escena. Serà en una obra de teatre musical que es comença a representar el dissabte 28 de març (dia exacte dels 500 anys de Santa Teresa de Jesús) a les 20.30 h. al col·legi de les Teresianes del carrer Ganduxer, a Barcelona. L'escenificació posa el carisma i l'esperit de la santa en el moment actual. Victòria Molins ha dit aquest dimarts, en un col·loqui a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que "l'obra de teatre es basa en la idea del llibre, en què l'objectiu és entrar en el context del segle XVI, l'època en què va viure Teresa de Jesús". La religiosa, també coneguda per la seva tasca social els últims anys, ha afegit que l'obra de teatre desenvolupa un dels aspectes del mateix llibre, en aquest cas reconevertit en guió per a teatre i música. El marista i iniciador del grup Kairoi Toni Torrelles ha composat les músiques, a partir del guió de Molins, i Mar Fernández s'endinsa, com a actriu, en la figura de Teresa de Jesús.
El director de l'obra, Albert López Vivancos, en el mateix espai de Ràdio Estel, ha definit aquest treball teatral com "una barreja entre el realisme i l'espiritualitat, tot mostrant escenes on es veu el dia a dia de la societat actual i, en combinació amb això, fent sortir aparicions de Teresa en què mostra la seva sorpresa i s'adona que, després de 500 anys, hi ha coses que segueixen igual". López Vivancos ha afegit que el musical inclou  "45 persones en escena, amb Mar Fernández i professors, pares, mares i alumnes de Batxillerat i ESO, un gran equip que dóna forma a una narració de poc menys d'una hora i mitja".
En el col·loqui d'aquest dimarts, també ha intervingut Ana Amat, directora de l'Associcació de Mares i Pares (AMPA) de Cultura del col·legi Santa Teresa de Barcelona. Ha explicat que, "en el context de les celebracions pel cinquè centenari de la santa, es van anar decidint coses importants, dins el coratge que va ser la proposta de fer el musical". La primera representació és la preestrena, el divendres 27 de març, mentre que l'estrena oficial serà el dissabte 28. Amb un preu de 10 euros, es poden adquirir les entrades directament a l'escola de forma anticipada, tot tenint en compte que l'aforament està limitat a 300 persones. Ana Amat ha explicat també que, dins la trobada internacional de la Família Teresiana d'Enric d'Ossó, "es portarà la representació teatral a Ávila, concretament el 25 de juliol, com a culminació d'unes jornades que hauran començat a Tortosa".
Es pot escoltar aquí (minut 25'00") tota la conversa amb Maria Victòria Molins, Albert López Vivancos i Ana Amat.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció