En directe

La Caravana

CULTURA

S'estrena aquest dijous als cinemes Girona, de Barcelona, el documental 'Teresa Rebull, ànima desterrada' de Susanna Barranco

El documental Teresa Rebull, ànima Desterrada, de Susanna Barranco, s'estrena aquest dijous a les 20.00 hores als cinemes Girona de Barcelona (carrer Girona, 175). La…

6 octubre 2016

Mercè Raga

Comparteix
El documental Teresa Rebull, ànima Desterrada, de Susanna Barranco, s'estrena aquest dijous a les 20.00 hores als cinemes Girona de Barcelona (carrer Girona, 175). La directora d'aquesa obra coproduïda amb TV3, una creadora multidisciplinar que  treballa en diversos àmbits artístics des d’una forta empremta personal, ha afirmat a la Fórmula Estel, de Ràdio Estel, que “Teresa Rebull transmetia llibertat quan cantava”. En la mateixa línia, Susanna Barranco ha assegurat que “aquest documental ha permès descobrir una persona increïble, com ha estat Teresa Rebull”, que va morir l’any passat. Segons, la directora, Rebull era una persona que, en diferents àmbits de la vida, tan personal com artístic, ha deixat petjada, tan a ella com a directora del documental, artista i creadora. Ha afegit que, més enllà d’això, ha transcendit a l’esperit de Barranco.
El documental explora la figura de Teresa Rebull com a dona política i activista i com a artista, cantant i pintora, mostrant la seva riquesa i la seva complexitat. D’una banda, el film explora el camí de l’exili, les dificultats de la fugida i la duresa d’una realitat imposada i, de l’altra, la seva figura com a àvia de la Nova Cançó, la seva passió per la pintura i la força amb què encarà la vida. Aquesta producció compta amb la participació de Lluís Llach, Marina Rossell i altres testimonis propers a la Nova Cançó i a la vida de l’artista. Es pot veure AQUÍ el tràiler del documental. El documental Teresa Rebull, ànima Desterrada es podrà veure tots els dijous al cinema Girona fins al mes de novembre. 
Es pot escoltar AQUÍ tota l'entrevista a Susanna Barranco.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció