En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

"S'han de prendre mesures per evitar l'impacte del VIH i la SIDA"

La Fórmula Estel és actualitat, informació i bona música. Cada dia et portem les notícies, la ronda informativa per Catalunya i Andorra, informació de servei...…

1 desembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
La Fórmula Estel és actualitat, informació i bona música. Cada dia et portem les notícies, la ronda informativa per Catalunya i Andorra, informació de servei... i també els temes del dia.
Aquest diumenge 3 de desembre acaba la 2a setmana de la Bíblia. En El Pensament del Dia, Isabel Viladomiu, psicologa i ex presidenta de l’Associació catalana d’estudis Bioètics, ha escollit un passatge del llibre d'Isaies, i ha apuntat que és “el llibre de l'antic testament més citat al nou testament”.
Ens hem fet ressò del 30è Dia Mundial de la Sida. A Catalunya, i amb l’objectiu de disminuir els nombres de nous casos d’infecció pel VIH, continua sent cabdal conscienciar a la població de la importància de la prevenció. La Cap de la Secció de Vigilància, Prevenció i Control de les Infeccions de Transmissió Sexual i el VIH de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat, Rosa Mansilla, ha narrat que “és necessari prendre mesures per evitar l’impacte del VIH i de la SIDA en la nostra societat” i ha reconegut que “amb els tractaments hi ha una certa relaxació, pel fet que no hi hagi persones al voltant que pateixin aquesta malaltia de forma greu”. Mansilla també ha detallat que cada any hi ha 800 noves infeccions a Catalunya.
També hem parlat dels 70 anys de la Coral Sant Jordi amb el filòleg, escriptor i traductor Gabriel Genescà. Aquest divendres a l’Auditori celebren aquesta gran efemèride amb un concert en homenatge a Oriol Martorell. A RàdioEstel hem regalat dues entrades dobles als oients. 
A la secció Un Món Sense Fronteres amb Àngel Miret i Ignasi Miranda, hem repassat les notícies socials i religioses de la setmana.
Recupera la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció