En directe

La Caravana

SOCIETAT

"Si no eduquem els nens en llibertat, no coneixeran la igualtat"

Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Núria Balada, presidenta de l'Institut Catalana de les Dones, i Olga Ortiz,…

8 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Núria Balada, presidenta de l'Institut Catalana de les Dones, i Olga Ortiz, advocada experta en lideratge femení, han fet seu l'esperit d'aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, sobretot pel que fa a la reivindicació d'una igualtat total amb els homes. Balada ha assegurat que, "l'ICD només pot fer que afegir-se al fons del missatge d'aquesta vaga reivindicativa i històrica, que ha tingut un seguiment important entre tota la població". En aquesta línia, ha afegit que l'aturada "posa un punt d'inflexió també en les polítiques sobre dones i les reivindicacions, que van més enllà de les dones que estan sobre el tema".

Ortiz ha comentat que "és una jornada a la qual s'han sumat tots els col·lectius, incloent-hi el sector jurídic, més reaci altres vegades a implicar-s'hi". També ha destacat que "hi ha una sensibilització davant la reclamació d'una igualtat real". I per la seva banda, Carreras ha assegurat que "el dia posa a l'agenda social i política el fet de la desigualtat de les dones en molts àmbits". A més, s'ha mostrat "contenta perquè els mitjans destaquin l'aturada, però potser cal insistir més en la importància de l'educació per la llibertat, que ens portarà a la igualtat". En altres paraules, la periodista ha recordat que, "si no eduquem els infants en llibertat, no els podrem ensenyar el que és la igualtat".

El Dia Internacional de la Dona ha estat enguany especialment reivindicatiu en el sector laboral. El manifest institucional ha tingut com a lema “Veus que no veus. Per la visibilitat de les dones als mitjans de comunicació”.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 8 de març.

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024