En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

SICAR cat avisa: més de 200 víctimes de tràfic d’éssers humans ateses a Catalunya

SICAR cat és unprograma d’atenció integral a dones i infants víctimes del tràfic d’éssershumans (TEH) que van crear l’any 2002 les Adoratrius, una entitat religiosa…

19 març 2018

Macià Grau

Comparteix

SICAR cat és unprograma d’atenció integral a dones i infants víctimes del tràfic d’éssershumans (TEH) que van crear l’any 2002 les Adoratrius, una entitat religiosa decaràcter social sense ànim de lucre i que presta atenció a dones en situacióvulnerable.

El seu principalobjectiu és ajudar totes les víctimes de tràfic d’éssers humans que arriben aCatalunya i es troben en una situació de vulnerabilitat. És per aquest motiu quecompta amb un servei d’informació i orientació actiu les 24 hores al dia, quepermet que les forces de seguretat i els serveis públics puguin contactar-hi.Una vegada les víctimes es vinculen a SICAR cat, es posa en marxa tot unmecanisme que té com a finalitat regularitzar la seva situació i oferir unasolució (retorn voluntari, allotjament, salut, assistència jurídica, atenciósocial, formació i treball).

212 actuacions

L’organització deSICAR cat fa pública cada any una memòria on es mostra el recompte de totesvíctimes ateses, i s’explica quin han estat els resultats de les intervencions.Així doncs, a la memòria del 2017 podem observar com s’han atès fins a 212persones, de les quals 23 són menors i 189 són dones. Aquest recull de dadestambé ens permet conèixer altres xifres d’interès, com per exemple qued’aquestes persones 74 són noves altes al servei jurídic, i que per tant hanaconseguit regularitzar la seva situació administrativa gràcies a SICAR cat.  

Tot i la gran tascadel programa d’Adoratrius, les xifres de víctimes continuen sent alarmants, iés per això que SICAR cat segueix denunciant que tantes persones pateixin cadaany aquesta greu violació de Drets Humans. El 2017, com a entitatespecialitzada, ha participat en 31 activitats formatives a través de les qualsva poder arribar a 1.430 persones, i ha esdevingut partner de projectes europeus que lluiten contra el tràfic d’éssershumans com Justice at Last i PHIT (Psychological Health Impact of Traffickingin Human Beings on female victims). 

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció