En directe

El Matí a Ràdio Estel

PROGRAMES

"S'imposen a Europa els postulats migratoris de l'extrema dreta"

Llorenç Olivé, membre de la Junta de Justícia i Pau a Barcelona, Quim Sabater, president de l'Observatori del Tercer Sector, i Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d'Ajuda al…

28 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Llorenç Olivé, membre de la Junta de Justícia i Pau a Barcelona, Quim Sabater, president de l'Observatori del Tercer Sector, i Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, tota la realitat d'Europa i la seva política migratòria, que prioritza la línia dura per frenar l’actual flux, amb la decisió de blindar fronteres i buscar acords amb Egipte i altres països del nord d’Àfrica. Sabater ha lamentat que "clarament s'imposen, en el conjunt dels Estats d'Europa, els postulats de l'extrema dreta que, més de mirar les raons que impulsen moltes persones a fugir del seu país d'origen per guerra o manca de condicions de vida, se'ls culpabilitza i se'ls fa responsables dels fets que es poden produir aquí". Olivé ha destacat que "el pitjor és que aquests postulats els hem normalitzat perquè els assumeixen grups polítics que no són d'aquest sector". Coissard ha dit que "es tria no només la línia dura, sinó sobretot la inútil i ineficaç en la gestió de les migracions, perquè s'intenta bloquejar persones que venen per salvar la seva vida, i això no té cap final".
A la part final del col·loqui, Llorenç Olivé ha presentat una trobada europea de Justícia i Pau que es fa aquest cap de setmana a Barcelona, per tractar la problemàtica de l'aigua i commemorar els 50 anys del naixement d'aquesta entitat eclesial a Barcelona i a Espanya. "Parlar de l'aigua com a font de vida, entre tota la problemàtica migratòria, té sentit perquè una de les causes principals de les guerres entre pobles i civilitzacions és precisament la manca d'aigua i la mala gestió", ha explicat. D'altra banda, els participants en el programa han mostrat la seva preocupació per les últimes arribades, a Catalunya, de menors no acompanyats.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 28 de setembre.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció