En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"S'imposen a Europa els postulats migratoris de l'extrema dreta"

Llorenç Olivé, membre de la Junta de Justícia i Pau a Barcelona, Quim Sabater, president de l'Observatori del Tercer Sector, i Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d'Ajuda al…

28 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Llorenç Olivé, membre de la Junta de Justícia i Pau a Barcelona, Quim Sabater, president de l'Observatori del Tercer Sector, i Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, tota la realitat d'Europa i la seva política migratòria, que prioritza la línia dura per frenar l’actual flux, amb la decisió de blindar fronteres i buscar acords amb Egipte i altres països del nord d’Àfrica. Sabater ha lamentat que "clarament s'imposen, en el conjunt dels Estats d'Europa, els postulats de l'extrema dreta que, més de mirar les raons que impulsen moltes persones a fugir del seu país d'origen per guerra o manca de condicions de vida, se'ls culpabilitza i se'ls fa responsables dels fets que es poden produir aquí". Olivé ha destacat que "el pitjor és que aquests postulats els hem normalitzat perquè els assumeixen grups polítics que no són d'aquest sector". Coissard ha dit que "es tria no només la línia dura, sinó sobretot la inútil i ineficaç en la gestió de les migracions, perquè s'intenta bloquejar persones que venen per salvar la seva vida, i això no té cap final".
A la part final del col·loqui, Llorenç Olivé ha presentat una trobada europea de Justícia i Pau que es fa aquest cap de setmana a Barcelona, per tractar la problemàtica de l'aigua i commemorar els 50 anys del naixement d'aquesta entitat eclesial a Barcelona i a Espanya. "Parlar de l'aigua com a font de vida, entre tota la problemàtica migratòria, té sentit perquè una de les causes principals de les guerres entre pobles i civilitzacions és precisament la manca d'aigua i la mala gestió", ha explicat. D'altra banda, els participants en el programa han mostrat la seva preocupació per les últimes arribades, a Catalunya, de menors no acompanyats.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 28 de setembre.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció