En directe

La Caravana

HABITATGE

El Sindicat de Llogateres sospita que els pisos de la Sareb són els "saldos que cap altre fons d'inversió no ha volgut gestionar"

L'Associació de Promotors de Catalunya afirma que a Barcelona hi ha sòl per poder edificar 20.000 pisos de protecció oficial i que la solució implica construir

18 abril 2023

Comparteix

El Govern Espanyol ha aprovat un pla per mobilitzar fins a 50.000 habitatges del banc dolent per destinar-los a lloguer social. La mesura arriba després que el president Pedro Sánchez aconseguís un acord que permetrà tirar endavant la primera llei d'habitatge de l'Estat al Congrés. Una llei que prohibirà encarir el lloguer als petits propietaris i fixarà un topall per als grans tenidors.

Edifici en construcció

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el portaveu del Sindicat de Llogateres i Llogaters, Enric Aragonès, ha apuntat que els ajuntaments i les comunitats autònomes hauran de pagar per accedir als pisos que cedeix la Sareb i que no saben en quines condicions estan. "Sospitem que són els saldos que cap altre fons d'inversió no ha volgut gestionar" ha matisat Aragonès. El portaveu ha afegit que el pacte anunciat no compleix amb les expectatives que des del sindicat demanen perquè "és una regulació de preus que té forats, que no permet que es puguin tocar els lloguers de temporada".

Enric Aragonès (Sindicat de Llogateres i Llogaters): "Són els saldos que cap altre fons d'inversió no ha volgut gestionar"


D'altra banda, el director general de l'Associació de Promotors de Catalunya (APCE), Marc Torrent, ha afirmat que la solució de les polítiques d'habitatge de Barcelona passen per l'àrea i l'àmbit metropolità de Barcelona. "A l'AMB tenim sòl per poder edificar fins a 73.000 habitatges de protecció oficial, dels quals 20.000 estan dins de la ciutat de Barcelona. Per tant, hi ha un cert recorregut", ha argumentat en una entrevista, també, al programa 'El Matí a Ràdio Estel'.

Torrent ha reiterat que la solució exigeix construir habitatge, especialment del segment més assequible i social. El director general de l'APCE ha reafirmat que el model d'èxit passa per la col·laboració publico-privada.

Marc Torrent (Asociació de Promotors de Catalunya): "Tenim sòl per poder edificar fins a 73.000 habitatges de protecció oficial"

Entrevista a Enric Aragonès (Sindicat de Llogaters i Llogateres) i a Marc Torren (APCE)

0:00 / 0:00

Més actualitat

Els veïns de Badalona exigeixen la posada en marxa del Consell de Prevenció i Seguretat per lluitar contra les agressions sexuals

Imatge de l'enganxina de l'112 d'un cotxe de Mossos d'Esquadra

El psicòleg Jaume Funes assegura que ni el Codi Penal ni l'abandonament són la solució

7 juny 2023

Redacció

Les vacances escolars són un risc per als infants que no tenen hàbit de lectura a casa

Alumnes d'Artés amb el llibre 'La revolta dels burots'

Ho diu Marta López, directora del programa de lectura Lecxit, de la Fundació Bofill, qui assegura que "usar una pantalla i no ser lector no té una relació directa"

6 juny 2023

Redacció

"No crec que cap canvi de govern aturi o no posi en marxa la llei de l’oblit oncològic"

Mostra mèdica

L'Associació contra el Càncer a Barcelona remarca que moltes empreses no adeqüen la reincorporació progressiva a la feina de una persona que ha superat un càncer

5 juny 2023

Redacció