En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

"Síria, Iran, Afganistan, Iemen… s'han buidat de periodistes"

Bon any! Aquest dimarts hem realitzat el primer Fórmula Estel del 2018. I avui, 2 de gener, Oriol Casals, col·laborador de RàdioEstel, educador i musicoterapeuta, ens…

2 gener 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Bon any! Aquest dimarts hem realitzat el primer Fórmula Estel del 2018. I avui, 2 de gener, Oriol Casals, col·laborador de RàdioEstel, educador i musicoterapeuta, ens ha ofert el primer Pensament del dia: “El cap d'any ens recorda que tenim 365 dies, per tant 365 oportunitats, 365 dies per viure amb sentit
Ja hem deixat enrere aquest 2017 i hem conegut aquesta xifra: 65 periodistes han mort assassinats l’any passat. Ho recull l'informe anual de Reporters sense Fronteres, que informen, a més, que 326 periodistes estan empresonats, sobretot, a la Xina i Turquia. Hem parlat a la Fórmula Estel amb Maria Dolores Massana, expresidenta, vocal i membre de la Junta de Reporters Sense Fronteres: “Síria, Iran, Afganistan, Iemen… s’han buidat de periodistes. Molts mitjans no els envien. Els freelance han deixat d’anar-hi perquè era jugar-se la vida, la llibertat també”. La representant de Reporters Sense Fronteres ha ressaltat que la majoria són periodistes locals i ha sentenciat: “Que matin al missatger, i amb ell, el missatge”.
Què ens portarà el 2018 a nivell d'actualitat política? El periodista Lluís Foix ha fet El Comentari de l’Actualitat: “El llibre està obert, no sabem com es desenvoluparan els fets. Sabem que el 4 Oriol Junqueras declararà davant el Suprem per a obtenir segurament la llibertat. El dia 17 està convocada pel president Rajoy una reunió dels diputats electes per constituir el Parlament. Com serà la constitució de la Mesa? Ciutadans vol presidir-la, i això serà una de les primeres qüestions que s’haurà d’aclarir. L’altre gran qüestió és quines intencions té l’expresident Puigdemont, si tornarà a Catalunya o voldrà formar el nou govern des de Brussel·les. És una situació anòmala, que només ell pot predir”. Lluis Foix ha acabat amb aquesta reflexió: “L’any es presenta com una llibreta en blanc en la qual s’hauran d’apuntar totes les coses que passaran”.
Sabeu que es pot baixar la febre amb una cataplasma de patata als peus? Aquesta i moltes altres savieses les hem après amb el monjo caputxí, Fra Valentí Serra.
Recupera la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció