En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Sistach: "Quan venen a combregar confiem que ho fan en consciència"

El cardenal i arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha parlat a RàdioEstel dels seus dos nous llibres: Com aplicar Amoris Laetitia i Un…

24 febrer 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
El cardenal i arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha parlat a RàdioEstel dels seus dos nous llibres: Com aplicar Amoris Laetitia i Un cardenal es confessa. En el primer, repassa l’exhortació del Papa Francesc L'alegria de l'amor: Sobre l'amor a la família
Martínez Sistach ha afirmat que "un sacerdot, si és bon sacerdot, pot fer un acompanyament als matrimonis en crisis amb la formació que té” i ha insitit en què la consciència la teníem oblidada i que s'ha revaloritzat en la vida cristiana: “Si a la Església no donem importància a la consciència fem teatre. Perquè allò important és davant de Déu, que serà qui ens jutjarà, i per tant a l’Església la podem enganyar, uns als altres ens podem enganyar, però a Déu no l'enganyem. Quan venen a combregar els fidels no demanem la partida de baptisme o els preguntem si s’han confessat, perquè confiem en que ho fan en consciència".
El Cardenal Sistach ha recordat el drama de cada persona i la necessitat de l’Església d’ajudar durant els primers anys de matrimoni. Com a rector d’una parròquia, va intentar crear equips de matrimonis, però no va conseguir mai res. 
L’arquebisbe emèrit de Barcelona també ha explicat perquè va convidar al Papa Benet XVI a dedicar la Basílica de la Sagrada Família: "La Sagrada Família per a mi és un do de Déu a Barcelona i a l’Església. Una dedicació la pot fer un cardenal, un arquebisbe, un bisbe… però vaig pensar que aquesta obra preuada, ingent, única, original, d’una bellesa arquitectònica i artística extraordinària, havia de ser dedicada pel Papa, perquè és com un oferiment a tot el món, i a tot el món de la cultura".
Lluís Martínez Sistach també ha presentat el II Congrés Internacional de les Grans ciutats que està previst celebrar els dies 13, 14 i 15 de juliol a Rio de Janeiro, que portarà el títol de Laudato sí i Grans Ciutats.
Escolta l’entrevista (minut 5)

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció