En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Sistach: "Quan venen a combregar confiem que ho fan en consciència"

El cardenal i arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha parlat a RàdioEstel dels seus dos nous llibres: Com aplicar Amoris Laetitia i Un…

24 febrer 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
El cardenal i arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha parlat a RàdioEstel dels seus dos nous llibres: Com aplicar Amoris Laetitia i Un cardenal es confessa. En el primer, repassa l’exhortació del Papa Francesc L'alegria de l'amor: Sobre l'amor a la família
Martínez Sistach ha afirmat que "un sacerdot, si és bon sacerdot, pot fer un acompanyament als matrimonis en crisis amb la formació que té” i ha insitit en què la consciència la teníem oblidada i que s'ha revaloritzat en la vida cristiana: “Si a la Església no donem importància a la consciència fem teatre. Perquè allò important és davant de Déu, que serà qui ens jutjarà, i per tant a l’Església la podem enganyar, uns als altres ens podem enganyar, però a Déu no l'enganyem. Quan venen a combregar els fidels no demanem la partida de baptisme o els preguntem si s’han confessat, perquè confiem en que ho fan en consciència".
El Cardenal Sistach ha recordat el drama de cada persona i la necessitat de l’Església d’ajudar durant els primers anys de matrimoni. Com a rector d’una parròquia, va intentar crear equips de matrimonis, però no va conseguir mai res. 
L’arquebisbe emèrit de Barcelona també ha explicat perquè va convidar al Papa Benet XVI a dedicar la Basílica de la Sagrada Família: "La Sagrada Família per a mi és un do de Déu a Barcelona i a l’Església. Una dedicació la pot fer un cardenal, un arquebisbe, un bisbe… però vaig pensar que aquesta obra preuada, ingent, única, original, d’una bellesa arquitectònica i artística extraordinària, havia de ser dedicada pel Papa, perquè és com un oferiment a tot el món, i a tot el món de la cultura".
Lluís Martínez Sistach també ha presentat el II Congrés Internacional de les Grans ciutats que està previst celebrar els dies 13, 14 i 15 de juliol a Rio de Janeiro, que portarà el títol de Laudato sí i Grans Ciutats.
Escolta l’entrevista (minut 5)

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció